2017. november 28.

Elpazarolt gondolatok!  – A kreativitás stratégiai szerepe

Előadó:   David J Hall
vezérigazgató, vendégtanár, cégalapító

Bemutatkozik az előadó

David J Hall 2011-ben megalapította az Ideas Centre-t (Ötletközpont), ami a kreativitás és az innováció iránt érzett szenvedélyéből fakadt. Korábban már bizonyította vezetői rátermettségét különböző igazgató tanácsi pozíciókban, több különböző ágazatban is, a magán és az állami szférában egyaránt.
Az Ideas Centre létrehozása előtt 10 évig Dave Hall a HFL Sport Science Ltd. vezérigazgató-ja volt, amely egy Newmarketi központtal rendelkező gyógyszerfelügyeleti és megbízásos alapon kutatási tevékenységet ellátó vállalat. Általánosságban, 1984 óta többféle gyártó, szolgáltató és technológiai transzfert alkalmazó cégnél dolgozott mérnöki, marketing és gyártás-irányító pozíciókban. A kreativitás, az innováció és a tökéletes szervezeti kultúrának a megtalálására való törekvés eddigi életpályájának fő jellemzői.

Néhány kiragadott eredménye:

  • bekerült a Times Top 100 olyan cége közé, ahol a legjobb dolgozni
  • E-on díj – „Az Egyesült Királyság legenergikusabb főnöke!” (2007)
  • 2007-ben vendégoktató lett a Bedfordshire-i Egyetem Üzleti Kreativitás tanszékén

Időpont:   2017. november 28.    8.45 – 15.30
Helyszín: 1068 Dózsa György út 84/b

A workshop tervezett tartalma

A világ egyre gyorsabb ütemben változik, de azok a döntések, amelyeket meghozunk és azok a viselkedési formák, amelyeket mutatunk a „vélelmezett realitás” modelljén alapulnak, amelyek gyökere és kiindulópontja saját felfogásunk a múlt elavult mintáiról. KÖTELEZŐ olyan gyakorlatot és módszereket találnunk, amelyek megkérdőjelezik az elavult mintákat azért, hogy szabaddá tegyük gondolkodásunkat, hogy friss és újszerű (azaz kreatív) elképzeléseket alkossunk, melyekből ezt követően innováció lesz.

Ez a workshop bemutatja, hogy hogyan szabadulhatunk meg azoktól a korlátoktól, amelyek mindannyiunk elméjében léteznek, annak érdekében hogy szabadjára engedjük az Áttörést Eredményező Gondolat erejét, hogy olyan ötletekkel álljunk elő, amelyek újszerűek és egy-ben hasznosak is. A kreativitás kultúrája lényegesen megkülönböztet egy vállalkozást azáltal, hogy vonzza és megtartja a legjobb alkalmazottakat, mialatt növeli a hozzáadott értéket.

Eredmények
A résztvevők a következőket ismerik meg:

•    a vállalatuk kultúráján belüli kreatív gondolkodás stratégiai előnyeit;
•    azokat a korlátokat, amelyek minden egyén elméjében léteznek, és amelyek erőteljesen blokkolják a kreativitást;
•    konkrét technikákat, amelyekkel le tudják küzdeni ezeket az akadályokat;
•    egy gyakorlati és rendszer szemléletű megközelítést arra, hogy hogyan tudják meghonosítani a kreativitást a vállalati kultúrában.

Megközelítés
Azáltal, hogy azonosítjuk a kreativitást hátráltató leglényegesebb akadályokat, lehetővé válik az, hogy olyan stratégiákat fejlesszünk ki, amelyek legyőzik ezeket és csak ezt követően tu-dunk szabad utat engedni a minden egyes dolgozóban rejlő, de jelenlévő kreativitásnak.

A workshop a következő témákat járja körbe:

1.    Korlátok
−    A gondolkodási folyamat
−    Az agy, mint mintaalkotó rendszer
−    Gondolkodásmód
2.    Megoldások
−    Játékosság
−    Kreatív problémamegoldó technikák
Esettanulmányokkal fogjuk bemutatni – hogy senkinek ne legyenek kétségei – a kreativitáson alapuló kultúra megteremtésének előnyeit.

 

Tolmácsolási igényeket kérjük jelezni, különben csak angol nyelven lesz megtartva a workshop.
Megfelelő létszám esetén szinkrontolmácsolást biztosítunk!

 

Von Bartheldné Ábri Judit MA, MCC
Henley Business School (UK) Coaching Tutor
executive coach, coach tréner, vezetőfejlesztő

Elérhetőségeim:
You can find me:

Mobil: +36 30 942 2419
E-mail
Facebook
Linkedin
Skype: judit.abri

 

 

Hiszek a folyamatos tanulásban, hisz ez a fejlődés záloga. A CHN friss nemzetközi tudással ezt támogatja. Coachként, vezetőfejlesztőként is ügyfeleimnek ezt adom tovább.
Tanuljunk együtt a CHN programjain!

Jelentkezz programjainkra, képzéseinkre!

8 + 14 =