Action Learning Facilitátor Képzés

Action Learning Facilitátor Képzés

chn_action-learning__logo_2017-01_400p

Idén 2 telt házas képzés után, most 3. alkalommal

2017. április 6-7.Tematika

I. MI AZ ACTION LEARNING

Az Action Learning (AL) egy rendkívül hatékony csoportos és team problémamegoldó, valamint együttműködés és hatékonyság fejlesztő módszer. Minden kis vagy akár multinacionális  méretű szervezet számára alkalmazható. (Azonos témával dolgozó szabadon összeállított csoport fejlesztésére is kíváló.) A szervezet tagjai tudásának és kreativitásának kiaknázása és a csoport bölcsességének és támogató erejének a felhasználása révén, az addig megoldhatatlannak tűnő probkémákat segít megoldani, valamint a team vagy a csoport tagjait elkötelezetté tenni a megoldáshoz vezető akció terv kidolgozásban és megvalósításában.

II. KINEK SZÓL A KÉPZÉS

Az Action Learning facilitátor képzést azoknak a coachoknak, HR szakembereknek, vezetőknek és szervezetfejlesztőknek ajánljuk, akik szeretnének képesek lenni arra, hogy a  felmerülő szervezeti problémák megoldását ne csupán az egyén szintjén, one to one coaching vagy tanácsadás formájában támogassák, hanem a csoportos módszertanok világában is szeretnének otthonosan mozogni. Akik szeretnék bővíteni eszköztárukat és olyan technikát elsajátítani, amely a csoport együttműködésre, kreativitásra, a tagok tudásának maximalizálására épít és nem utolsósorban támogatja a szervezet tagjainak elkötelződését, növeli a motivációjukat és támogatja a szervezeti kultúra változását.

III. A KÉPZÉS MENETE
1. nap
A csoporttal való  munka elméleti alapjainak és szabályainak megismerése.
Az Action Learning folyamatának megtanulása, ezen belül az alábbi területek részletes kibontása:

 • Az AL folyamata és lépései
 • A csoport
 • Az Action Learning facilitátor  szerepe
 • A témagazda és a probléma
 • Action Learning csoporttagok, mint coachok szerepe
 • Intervenciós technikák és alkalmazásuk
 • Az akcióterv kidolgozása
 • Elköteleződés a tanulás iránt

2. nap
Az Action Learning módszer gyakorlása és saját élményű tanulás AL csoportban.
IV. A KÉPZÉS SORÁN ELSAJÁTÍTHATÓ KOMPETENCIÁK

 • Csoportfolyamatok facilitálása
 • Figyelem és fókuszálás az egyéni folyamatokra
 • Csoportos intervenciós technikák
 • Intervenciók  megfelelő kiválasztása és alkalmazása

 

A képzés időpontja:    2017. április 6-7.
Helyszín:         Holiday Beach Hotel, Római part
Részvételi díj:    115.000 Ft + ÁFA + helyszín költség: 8 000 Ft + ÁFA/nap

A képzéshez 1 alkalom konzultáció jár, az AL ügyféllel történő elkezdése előtt
és 1 alkalom szupervízió az AL alkalmazása után.

A képzés mellé ajándékként 50%-os kedvezmény jár 2017 bármelyik egynapos CHN workshopjából.
Kiscsoportos képzés két coach facilitátorral.abrijudit2

A képzést vezeti:   Ábri Judit

A képzés limitált létszámmal folyik.
A jelentkezéseket a részvételi díjak befizetése sorrendjében véglegesítjük.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1618805381758450/

 

Az akció tanulócsoport hatásai a szervezetben

 • Valamennyi résztvevő, hatékony segítséget és támogatást kap ahhoz, hogy egy-egy projektben vagy esetben, megtalálják a saját legmegfelelőbb gyakorlati megoldásukat
 • saját ütemében fejlődik azokon a területeken, amely számára a betöltött pozícióban a legfontosabb, mert a csoport előtt felelősséget kell vállalnia az általa behozott téma iránt, döntéseket kell hoznia azzal kapcsolatban, hogy mit fog tenni és meg is kell tennie azokat.
 • tanul a nemcsak a saját projektjeiből, hanem a többi résztvevő által behozott problémákból is.. A cél a tanulás maximalizálása és hatékony megoldások megtalálása külső szakértők igénybevétele nélkül.
 • tanuló csoportok jönne létre, amelynek tagjai nem biztos, hogy közvetlenül kommunikálnának egymással Emiatt olyan emberek között alakulhat ki
 • támogató munkakapcsolat akiknél erre egyébként nem kerülne sor. Ezáltal bővül és kiterjed az információ-és tudásmegosztás a szervezetben
  az akció tanulócsoportban való részvétel során számos vezetői készség észrevétlenül fejlődik a találkozások során, mivel minden résztvevő minden alkalommal prezentál, döntéseket hoz, és mutatja, hogy milyen irányba megy tovább, illetve miért vállal felelősséget
 • a résztvevők tapasztalati úton sajátítják el a coaching technikákat, amelyet ezután a saját beosztottjaikon is tudnak alkalmazni. és ezzel támogatni őket.
 • együttműködésre, kommunikációra tanítja a résztvevőket, mert egymással összhangban működve kell, hogy hozzá segítsék a projektgazda szerepében lévő csoporttagot a saját megoldásához.
 • a résztvevők között kialakul egy bizalmi támogató közösség, amely hatékonyabbá teszi az együttműködést a szervezetben az AL csoporton kívül végzett munkában is
 • kiépül egy erőteljes network, és képes átformálni a meglévő céges kultúrát ún. “tanulószervezetté”

Mindezek eredményeképpen a résztvevők kapcsolatai javulnak a munkatársaikkal, az önmegvalósításhoz, önmenedzseléshez szükséges erőforrásai növekednek, az aktuális pozícióhoz szükséges kompetenciái erősödnek, elkötelezettebbé és motiváltabbá válnak.
A  csoport működése közvetlen pozitív hatással van a munka hatékonyságára.

CHN jelentkezés 150px

 


 

 

Copyright © 2010-2013 Coaching Határok Nélkül - Minden jog fenntartva!
A honlapon található képi és szöveges tartalmak bármilyen célú felhasználása a jogtulajdonos előzetes írásbeli engedélyéhez kötött.