A Coaching Határok Nélkül (CHN) rendezvénysorozat célja, hogy Magyarországra hozza a nemzetközi coaching szakma és a vezetőfejlesztés elismert – nemzetközi viszonylatban is a legkimagaslóbb tudású – szakértőit, akik segítenek eligazodni a változatosságában és mélységében is folyamatosan alakuló és megújuló coaching világ aktualitásai között.
Szinte havi rendszerességgel egy új téma és egy új előadó mutatkozik be nálunk.
2015. szeptembertől 2016. júniusig
(az előző évadhoz hasonlóan) a workshopokat – nagyon interaktív minden
képzés – angol nyelven tartjuk magyar szinkrontolmácsolással, fix dátumokkal előre megszervezve, ami lehetővé teszi, hogy a résztvevők előre tervezzenek, és az érdeklődé-
sük vagy szakterületük szerint kiválasszák a kedvükre való nemzetközi képzési programot.

A CHN útján nekünk is lehetőségünk van itthon tanulni a világ legjobbjaitól.

Program
2015. szeptember – 2016. június

2015. szeptember 22.
Marco Buschman CPCC, PCC – Teamcoaching két felvonásban I. – A csúcsteljesítményű csapatok működése

2015. szeptember 23.
Marco Buschman CPCC, PCC – Teamcoaching két felvonásban II. – Energiák a csapatban

2015. november 5-6.
Robert Dilts – Innovációra hangolva és EQ-val támogatva

2015. november 17.
Chérie Carter-Scott, Ph.D., MCC  – Hogyan coacholjuk a motiváció és az önbizalom növelését

2016. január 21.
Adam Henderson – Megérteni az Y generáció életszemléletét: alkalmazkodjunk, hogy biztosítsuk a jövőbeni munkaerő igényünket.

2016. február  26.
Dr. Rose Aghdami – Túlélni a vihart és megtalálni a szivárványt – A reziliencia fejlesztése, hogy legyőzzük a kiégést és nyomás alatt is jól teljesítsünk

2016. április 8.
Emily Cosgrove és Sara Hope – Új korszak virrad a belső coaching és mentorálás területén:
Üzleti eredmény erősítése coaching stílusú beszélgetés által

2016. június 13.
Kim Gregory, chartered FCIPD, MBA, ICF  – Erősségeink a változás szolgálatában
Növekvő elkötelezettség az erősségekre alapozó megközelítés által

A képzések helyszínét támogató partnereim bocsátják rendelkezésre:
Ericsson székház, Science Park, Budapest, Irinyi József utca 4-20.
UniCredit Bank, 1054 Budapest, Szabadság tér 5-6.

 Éves bérlet vásárlása:

 


 

2015. SZEPTEMBER

Teamcoaching két felvonásban I.
A csúcsteljesítményű csapatok működése

Előadó:      Marco Buschman CPCC, PCC
http://buschmanconsultancy.com/en/

Marco Buschman, CPCC, PCC átfogó vezetői és vállalati tanácsadó, nemzetközi tréner, író, egyéni és csapat coach. Vezetőket, csapatokat és szervezeteket támogat stratégiai kérdésekben, valamint egyének és szervezetek pályafejlesztésében segít. Problémák, konfliktusok és együttműködési nehézségek esetén a megoldás alapú megközelítés mód híve. Ügyfelei visszajelzése szerint optimista, elszánt, empatikus, szenvedélyes, eredmény orientált és inspiráló a stílusa.

Időpont:  2015. szeptember 22., 09:00-16:00

A mai szervezetekre óriási nyomás nehezedik, hogy kevesebbel többet érjenek el. A vállalatok felépítési struktúrája egyre laposabb és táv irányítást, virtuális kapcsolatokat alakítanak ki, hogy megfeleljenek a globális piaci igényeknek. Ezzel egy időben, a szervezeti hatékonyság és a termelékenység növelése érdekében,  egyre nagyobb hangsúly kerül a csapatra, mint médiumra. Sajnos a legtöbb csapattagnak és vezetőnek azonban hiányos az tudása ahhoz, hogy a csapatok világában hatékony lehessen.  Eredményképpen nem meglepő, hogy a legtöbb csapat alul teljesít. Ennek nem kell így lennie! Ez az amikor mi team coachok belépünk a képbe és megtanítjuk a csapattagoknak a csúcsteljesítményű csapatok működésének alapjait, hogy mi az, amit az ilyen csapatok következetesen megtesznek, és, hogy a team coachok hogyan adják át ezt a hozzáértést a csapattagoknak.

Tradicionális megközelítés szemben a rendszerszerűvel
A tradicionális megközelítés a csapatokon belüli egyénekre koncentrál. E módszer azt vallja, hogy a csapat teljesítménye úgy növelhető, ha egyéni szinten beavatkozunk:  változtasd meg az egyént vagy az egyének közötti kapcsolatot és megváltozik a csapat. Ez egy teljesen szabályszerű módja a csapat befolyásolásának ezzel együtt meg is vannak a korlátai.
A workshop során a résztvevők megtapasztalhatnak egy új, sokkal erőteljesebb módszert a csapa-tok fejlesztésének; egy rendszerszerű megközelítését. Ez a módszer elfogadja, hogy az egyénnek van ráhatása a csapatra, de azt is felismeri, hogy a csapat kultúrája és légköre rendkívül erős hatással és befolyással van a csapattagokra és együttműködésükre. A csapathatékonyság növelésére azt szoktuk mondani: változtasd meg a kultúrát és átalakul a csapat hatékonysága. Team coachként a mi feladatunk, hogy megmutassuk a csapatnak a kultúrát, amelyet kialakítottak, majd közösen felelőssé tesszük őket annak megváltoztatásáért.  Ez áll ennek az új csapatfejlesztési megközelítésnek a középpontjában.

Mit tanulunk meg a nap végére?
Ez egy rendkívül interaktív workshop lesz, ahol olyan technikákat tanulhatnak meg a résztvevők, amelyeket már másnap átültethetnek a gyakorlatba team coach munkájuk során.  A fókusz három fő területre koncentrál:
1)  A csúcsteljesítményű csapat megalakításának elemei. A résztvevők megértik, hogy mely alkotóelemek szükségesek a csúcsteljesítményű csapat megteremtéséhez és egy tapasztalt team coach megközelítés segítségével, hogyan adhatják át ezt a tudást a csapatnak.
2)  Csapat Intelligencia Kompetenciák. A résztvevők megismerik azt a 6 alapvető kompetenciát, amelyben a csapatoknak tapasztalatot kell szerezniük ahhoz, hogy teljesítményüket fejlesszék és felgyorsítsák.
3)  Csapat mérgezők. A résztvevők megtanulják azt a 4 elemet, amelyek a csúcsteljesítményű csapatkultúrát aláaknázzák és hogy hogyan képezzék ki a csapattagokat ezek felismerésére, hisz ezt mindenkinek fel kell ismernie, hogy tudjon tenni ellene.

Részvételi díj: 38 500Ft + ÁFA
Helyszín: Ericsson székház, Science Park, Budapest, Irinyi József utca 4-20.

„Akarod magad nagyon jól érezni, sok izgalmas feladatot kipróbálni, egyetlen percet sem unatkozni és mindeközben rengeteget tanulni? Ha igen, akkor ott a helyed Marco Buschman workshopján!

Marco egy egészen különleges személyiség. Vidám, könnyed, humoros, mondhatni kifejezetten laza, miközben végtelenül komolyan veszi a hivatását és lenyűgőző tapasztalattal és tudással rendelkezik a coaching bármelyik területén. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy több workshopján vehettem részt és elmondhatom, hogy mindegyiken mindig történt valami izgalmas. Olyan feladatokat, gyakorlatokat próbálhattunk ki, amik nem a “2 szék és egy asztal” típusú coaching közeget igényelték, hanem sokkal inkább mindenféle a szokványostól eltérő kereteket. Láttam őt sétálva coacholni, a kör közepén a földön ülve, tánc és mozgás közben, stb. Minden ilyen háttérnek fontos szerepe van Marco munkájában, amit persze velünk is mindig megoszt és amiből megértjük, mennyire pontosan és aprólékosan átgondolt és tudományos tényekkel is alátámasztott ennek a látszólag meglehetősen laza, jó humorú embernek a munkája.

Ha van az évad programjában olyan workshop, amire azt merem mondani, hogy jót fogunk szórakozni miközben sokat tanulunk belőle, az mindenképpen Marco Buschman napja lesz. Gyertek Ti is!”

Eperjesi Amina, ACC
Business & Executive Coach, Life coach, Trainer, Interpreter,
Ambassador of  the Professional Coaching Association, Budapest
Coach-Interpreter of Coaching Without Borders

 


 

2015. SZEPTEMBER

Ez a képzés az IBS & CHN Vezetői Akadémia része, de CHN bérlettel rendelkezők
38 000Ft + ÁFA összegért részt vehetnek rajta, ha a bővített bérletet veszik. Így az érdeklődők kétnapos képzést kaphatnak a csapatok működéséről.

Team coaching két felvonásban II.
Energiák a csapatban

Előadó:      Marco Buschman CPCC, PCC
http://buschmanconsultancy.com/en/

Marco Buschman, CPCC, PCC átfogó vezetői és vállalati tanácsadó, nemzetközi tréner, író, egyéni és csapat coach. Vezetőket, csapatokat és szervezeteket támogat stratégiai kérdésekben, valamit magánszemélyek és szervezetek pályafejlesztésében segít. Problémák, konfliktusok és együttműködési nehézségek esetén a megoldás alapú megközelítés mód híve. Ügyfelei visszajelzése szerint optimista, elszánt, empatikus, szenvedélyes, eredmény orientált és inspiráló a stílusa.
A mai szervezetekre óriási nyomás nehezedik, hogy kevesebbel többet érjenek el. A vállalatok felépítési struktúrája egyre laposabb és táv irányítást, virtuális kapcsolatokat alakítanak ki, hogy megfeleljenek a globális piaci igényeknek. Ezzel egy időben, a szervezeti hatékonyság és a termelékenység növelése érdekében,  egyre nagyobb hangsúly kerül a csapatra, mint médiumra. Sajnos a legtöbb csapattagnak és vezetőnek azonban hiányos az tudása ahhoz, hogy a csapatok világában hatékony lehessen és a csapat energiával vagy annak hiányával valamit kezdeni tudjon.

Időpont:  2016. szeptember 23.

Workshop: ‘Energiák a csapatban’

Energia… mindig jelen van, érezzük és érzékeljük, de mégis mi az az energia? És még ennél is fontosabb, hogy hogyan mozgathatjuk el egy csapat energiáját a termelékeny zónába.
Amikor csapatokkal dolgozunk jól észrevehető, hogy a csapatok eltérő energiákat tapasztalnak meg. Vannak jól kiegyensúlyozott csapatok, amelyekben építő és előre mozdító energiák dolgoz-nak, míg más csapatok energiája stresszt és eredménytelenséget áraszt.

Bármilyen státuszban dolgozunk csapatokkal, legyen az team coach, vezető, HR vezető vagy ta-nácsadó,  sokkal hatékonyabbak lehetünk, ha képesek vagyunk világosan értelmezni és annak megfelelően befolyásolni, pozitív irányba elmozdítani a csapat energiáját.

A workshop során energetikailag fogunk elmélyedni a témában. Ahelyett, hogy csak beszélget-nénk a témáról a részvevők saját maguk is megtapasztalhatják a különbséget és megtanulják, hogy mit kell tenni az energia elmozdítása érdekében.

A workshop résztvevői:
•    megértik a csapat-energia jelentőségét
•    megértik a  csapat-energia 4 szakaszának lényegét
•    olyan kérdések feltevését ismerik meg, amelyek segítenek megérteni, hogy egy adott csapat épp az energia szint melyik szakaszában ’él’
•    tudni fogják mit kell tenni, hogy a csapatot a következő szakaszba mozgassák
•    kapnak néhány gyakorlati eszközt, amellyel a csapat fejlődését, növekedését támogathatják

Gyere, játszunk és tanuljunk együtt az energiával teli csapat munkáért!

‘Nem az idő és erőforrás, hanem az energia a csúcsteljesítmény üzemanyaga.’ (Loehr & Schwartz)

Részvételi díj a kétnapos team coaching workshopon: 80 000Ft + ÁFA
Helyszín: UniCredit Bank, 1054 Budapest, Szabadság tér 5-6.

 

„Több mint két éve találkoztam Marcoval, aki a CHN keretében járt itt nálunk és számomra oly kedves Co-active coaching modellt és néhány izgalmas elemét mutatta be. Egy hihetetlenül nyitott és gyakorlatias megtapasztalás részesei lehettünk, ahol is Marco a Co-active-ra annyira jellemző finom apróságokkal ajándékozott meg bennünket. Játszi könnyedséggel demózott és dolgozott egy nagy csoporttal. Amit láttam és megtapasztaltam meggyőzött arról, hogy Marco mesterien tud csoportokkal, és csapatokkal dolgozni. A team coaching szerepe és jelentősége egyre inkább nő a szervezetekben a mai dinamikusan változó piaci körülmények hatására. Támogatásával a csapatok az eredményesség irányába vivő szinergiák létrehozására válnak képessé, amelynek segítségével a versenytársakhoz képest a piacon jelentős versenyelőnyre tudnak szert tenni. Nagyon várom Marconak ezt a kétnapos team coaching képzését szeptemberben, ahol biztos vagyok benne, hogy új tudást és a legfrissebb fogásokat fogjuk megismerni.”

Kalamár Beáta
Executive Coach, Leadership Developer
www.beatakalamar.com

 


 

2015. NOVEMBER

Innovációra hangolva és EQ-val támogatva

Előadó:   Robert Dilts
www.nlpu.com

Robert Dilts a szerzőként, trénerként és tanácsadóként a kezdetektől az NLP (Neuro-Linguistic Programming) társfejlesztője John Grinderrel és Richard Bandlerrel, az NLP 1975-ös megalapítás óta. Lehetősége volt személyesen tanulni Milton H. Ericksonnal és Gregory Batesonnel. Ismertsége leginkább az NLP megújításának, a ’3. generációs NLP’ kifejlesztésének köszönhető.
Robert úttörő munkát végzett az NLP alkalmazásában az oktatás, kreativitás, gyógyítás és vezetés területén. Személyes hozzájárulásai az NLP eszköztárának meghatározó elemei, úgy, mint a mo-dellezés, az egyéni stratégiák és hitrendszerek, és a később ’Rendszerelvű NLP’-nek elnevezett irányzat. Számos eredeti modellt és technikát alkotott meg, mint pl. a Neurologikai szintek, a Reimprinting, az ellentmondó hitrendszerek integrálása, az Allergia technika és a hitrendszer módosítási technika.  Robert 19 könyv szerzője és miután 1991-ben Todd Epsteinnel megalapította az NLP Egyetemet Kaliforniában nyaranta számos kurzust és mesterkurzust vezet ott az NLP iránt érdeklődőknek.

Időpont:  2015. november 5., 11:00-18:00
2015. november 6., 09:30-17:00

A workshop tartalma:

Nekem nem az számít, hogy én legyek a leggazdagabb ember a temetőben… Nekem az számít, ha este úgy fekszem le az ágyamba, hogy elmondhatom: ma valami nagyszerűt alkottunk.
– Steve Jobs

Az innováció összehangolása magában foglalja a jó ötletek kiválasztását, továbbfejlesztését és integrálását. Ez egy lényeges tényező egy sikeres vállalkozás, karrier vagy élet kialakításához. Az innováció hangolásához szükség van arra a képességre, hogy a kreativitást magunkban és másokban katalizáljuk, és arra is, hogy támogassuk a szinergiát, a kollektív intelligenciát és az alkotó együttműködést. Az innováció összehangolásának képességéből eredő jelentős következmények egyike az ú.n. “diszruptív innováció”.

Diszruptív innovációk azok, amelyek egy új ötletet vagy piacot hoznak létre, melyeknek határai nem illeszkednek a meglévő piaci korlátok közé. A diszruptív innováció tipikus példája annak, amikor “nagyobb tortaszeletet” készítünk és teljesen új piacot teremtünk a termékek és szolgáltatások számára. A gépkocsik, a digitális fényképezés, a Nespresso kávéfőző, a mobiltelefonok és az iPod megannyi példája ennek a határokat feszegető innovációnak. Ugyanez igaz a hipnózisra, az NLP-re és a coachingra. Mindegyik olyan új piacokat és lehetőségeket teremtett, amelyek azelőtt nem léteztek.
Az innováció összehangolásának és a diszruptív innovációnak kulcsfontosságú tényezője a “nyílt innováció”. A nyílt innováció alapgondolata az, hogy az innováció felgyorsításához és a források optimális kihasználásához “mindenki nyer” típusú partneri kapcsolatokat és szövetségeket kell létrehoznunk másokkal. Ennek a workshopnak kulcsfontosságú része azzal foglalkozik, hogy ho-gyan teremtsünk produktív és alkotó “mindenki nyer” típusú interakciókat másokkal annak érde-kében, hogy “valami remek dolgot hozzunk létre” közösen.
Az innováció egyik legsikeresebb és legismertebb “hangszerelője” Steve Jobs, az Apple társalapí-tója volt. Az iMac, az iPod, az iPhone és az iPad mind ennek a képességnek a példája.

Jobs-nak a Pixar rajzfilmstúdiónál elért sikere egy további példa az innováció összehangolásának képességére.
Jobs a jégkorong metaforáját használta arra, hogy elmagyarázza az innováció hajtóerejét, amikor azt mondta: “Én oda korcsolyázom, ahol a korong lesz, nem pedig oda, ahol volt”. Felismerte a teremtő együttműködés jelentőségét is, mondván: “Az én üzleti modellem a Beatles. Ez négy olyan ember volt, akik féken tartották egymás negatív tendenciáit, kiegyensúlyozták egymást. És az egész több volt, mint a részek összege.”

A program magában foglalja az innováció összehangolás, a teremtő együttműködés és a nyílt in-nováció számos kulcsfontosságú elemét, mint például
Gyenge jelek felismerése – tudjuk, merre csúszik a korong
Kreativitás katalizátorok  és kollektív kreativitás katalizátorok
Kollaborációs katalizátorok és teremtő együttműködés
A rezonancia felfedezése és a szinergia elősegítése
A kiemelkedés és a diszruptív innováció feltételeinek megteremtése

Az innováció összehangolásához hozzátartozik az érzelmi intelligencia is. Az érzelmi intelligencia jelentősége “annak képességében rejlik, hogy a saját és mások érzelmeit megfigyeljük, megkü-lönböztetjük és a kapott információt arra használjuk, hogy az vezesse gondolatainkat és cseleke-deteinket.” Tehát az érzelmi intelligencia arra a képességre vonatkozik, hogy felismerjük saját érzéseinket és mások érzéseit, hogy motiváljuk saját magunkat és kezelni tudjuk ezeket az érzése-ket magunkban és kapcsolatainkban.

A program résztvevői a következő 10 pontban összefoglalt ismereteket sajátíthatják el a két nap során:

  1. Egy olyan optimális belső állapot meghatározása és létrehozása, melyben önmagunkat és másokat is megújíthatjuk, amiben létre jöhet az innováció.
  2. Többszintű érzékelési lehetőségek integrálása (szavak, képek és fizikai kifejezésmód) annak érdekében, hogy egy innovációt igénylő kívánt állapotot vagy szándékot létrehozzunk.
  3. Esztétikai intelligenciára való nagyobb érzékenység kifejlesztése valamint a harmónia és az egyensúly jellemzői
  4. Többszintű figyelem koordinálása (a kívánt állapot, önmagunk, erőforrásaink tekintetében) az innovációs folyamat irányítása és stimulálása érdekében.
  5. A kivánt állapot eléréséhez vezető  innovatív terv vagy storyboard építése idővonalak segítségével.
  6. A fenntartható innovációs folyamathoz szükséges szemléletmód megerősítése.
  7. Az érzelmi intelligencia  megismerése és alkalmazása a professzionális kontextusban.
  8. Kulcs érzelmi állapotok felismerése és kezelése önmagunkban, másokban és a csoportban.
  9. A munkahelyeken sokszor nehézségeket okozó, gyakori érzések mögött rejlő pozitív szándék megértése.
  10. Találékony válaszok és reakciók az érzelmekre önmagunk, mások és a csoport viszonyában.

 

Részvételi díj a két napra: 92 000Ft + ÁFA
Helyszín: Ericsson székház, Science Park, Budapest, Irinyi József utca 4-20.

 

„Robert Dilts előadását, workshopját bármikor, egymás után többször is meghallgatnám, ha módom lenne rá, hiszen kevés embert tartok olyan nagyra szakmailag és emberileg egyaránt, mint őt.
Amikor a CHN keretében itt járt, több szempontból is lenyűgözött. Robert csendes, halkszavú, megnyerően szerény és kedves személyisége első látásra cseppet sem árulkodik arról a végtelen mély tudásról és tapasztalatról, amivel rendelkezik. Egy olyan finom vonású, már-már törékeny embert kell elképzelni, akinek a kisujjában ott van az NLP minden ma ismerhető csínja-bínja, a coaching szakma mesterfogásai és a vezetés fortélyai, akit valóban érdekel, hogy ki vagy te és mennyire vagy jó abban azzal, amit csinálsz és hogy lehetnél még jobb ott, annál, akinek fontos vagy. Ebből az őszinte érdeklődésből árad a kiváncsiága aziránt, hogy mit lehet fejleszteni, hogyan lehet előrébb lépni egy újabb megfogalmazással, egy pontosabb modellel, egy elmélettel. Csak végig kell lapozni a LinkedIn profilját és azonnal kiderül mennyi neves és ma már mérföldkőnek tartott projektben volt ő a mozgatórugó, a kitaláló, a vezető.
Egyszer valaki megkérdezte tőle, hogy mit szeretne létrehozni, amire azt válaszolta, hogy “egy olyan világot, ahova az emberek szeretnek tartozni.” Egy ilyen hívószónak nem lehet ellenállni, gyere el Te is, legalább egy napra mi is részesei lehetünk Robert megkapóan emberi és közben folyamatosan szárnyaló világának!”

Eperjesi Amina, ACC
Business & Executive Coach, Life coach, Trainer, Interpreter,
Ambassador of  the Professional Coaching Association, Budapest
Coach-Interpreter of Coaching Without Borders

 


 

2015. NOVEMBER

Hogyan coacholjuk a motiváció és az önbizalom növelését

Előadó:      Chérie Carter-Scott, Ph.D., MCC
http://www.drcherie.com/

Dr. Cherie Carter-Scott nemzetközi író, vállalkozó, tanácsadó, előadó, tanár/tréner, tananyag fejlesztő, mester coach tréner. Az általa létrehozott szervezetnél, az MMS Worldwide Institute-nál (MMS) világszerte emberek több ezrei tanultak mára. Megbízói között szerepelnek többek között az American Express, IBM, DHL Thailand, Burger King, Better Homes és a Gardens Maga-zine valamint a Chicken Soup for the Soul.
Dr. Chérie több, mint 4 évtizede foglalkozik sikeresen coachinggal. Doktori címét a Fielding Graduate University egyetemen szerezte szervezetfejlesztés szakon.  Amikor Dr. Carter-Scott 1974-ben San Franciscoban elindította coaching praxisát, hamar a „coaching édesanyja” néven vált ismerté. Néhány évvel később, 1980-ban Dr. Cherie Amsterdamban megnyitotta európai üzletágát, MMS Worldwide Institute néven. Dr. Cherie Thaiföldön, Bangkokban is létrehozott egy „Motivációs Coaching” szolgáltató központot. Négy kontinensen,  összesen több, mint 30 ország-ban tanított már.
A New York Times eladási listájának első helyén szerepelt könyve, az „If Life is a Game, These are the Rules: The Ten Rules for Being Human” 1998-ban jelent meg. Összesen 17 könyve, több mint 40 nyelven, több millió darabszámban került már ki a nyomdákból. Cherie képzett pilóta (USA), PADI minősítésű búvár, bestseller író, feleség, anya és mester coach.

Időpont:  2015. november 17., 09:00-16:00

Mit is jelent a motiváció? Az az a bizonyos szikra, ami rávesz, hogy megtegyél valamit. Ez lehet egy épp induló projekt, ami mellett kitartasz a nehézségek ellenére is vagy egy küldetés véghezvi-tele, amikor pedig már nagyon kimerültél. A motiváció lehet a szenvedélyed megvalósításához szükséges üzemanyag vagy egyszerűen csak egy olyan dolog, ami miatt reggel kikelsz az ágyból. A motiváció lényegében olyasvalami, ami felkavarja a lelkedet, a változás iránti vágyadat, vagy egy szándék, hogy hatással légy a környezetedre.  Elsőre könnyűnek hangzik és hívógató, de tu-lajdonképpen nagyon is nehezen megfogható.
A coaching az alapja annak, hogy megértésük, hogy kinek hogyan alakul ki a motivációs elköte-leződése.  A tehetetlenségből a kiút a kíváncsiság és kapcsolódási pontok alázatos feltárása. A motiváció kényes dolog, ezért azelőtt kell lecsapni rá, mielőtt elszállna.

Amikor az emberek motiválásáról beszélünk, nem létezik az „egy méret mindenkire” megoldás. Csak egyéni, személyhez kötött megoldások vannak, jó hír viszont, hogy a feltáró utazás megta-nulható.

Mindannyian rendelkezünk motivációval és ha azt elrabolják tőlünk, akkor újra meg kell találnunk. Dr. Cherie hisz abban, hogy mindenkiben létezik egy veleszületett motivációs forrás, amely ben-nünk lakik. Idővel azt tapasztalhatjuk, hogy elpárolog, mert kikezdi a logika, a negatívság és a közöny.  A motiváció összefüggésbe hozható az önbizalommal is.

Egy magabiztos személy bízik és hisz önmagában. Ha a motivációját megfelelően táplálja és dé-delgeti egy vezető, akkor képessé válik arra, hogy higgyen, bízzon önmagában és ezáltal fejlessze magabiztosságát.

A program résztvevői a következőket ismerhetik meg:

•    Mi hozza létre a motivációt.
•    Hogyan segítsünk másokat motivációjuk kifejlesztésében.
•    A motiváció és az önbizalom összefüggése
•    Sablon a vezetők számára munkatársaik fejlesztésére
•    Eszköztár a motivációjukat elvesztett dolgozók kezelésére
•    Hogyan segítsük a munkavállalókat magabiztosságuk és önbizalmuk növelésében
•    A tudás / nem tudás finom kihatása másokra – ki az, aki tudja, ki az aki látja
•    Hogyan teremtsünk motiváló menedzsereket.
•    Hogyan kerekedjünk felül a múlt negatív lenyomatain
•    Hogyan hozzunk létre pozitív lenyomatokat

 

 


 

2016. JANUÁR

Megérteni az Y generáció életszemléletét:  alkalmazkodjunk, hogy biztosítsuk a jövőbeni munkaerő igényünket.

Előadó:
www.millennialmindset.co.uk / http://www.genymindset.com

Adam Henderson a Millenial Mindset (Ezredfordulós Gondolkodásmód) megalkotója. Célja, hogy a szakemberek körében egy olyan inspiráló vitát indítson el, ami által jobban megértjük és kommunikáljuk az ezredforduló generációjának az életmódját és elvárásait és ezáltal pozitív változásokat hozzunk létre a világban, amelyben élünk és dolgozunk.
Az 1980 és 2000 között születetteket hívjuk “Ezredfordulós” generációnak, közismertebb nevén Y generációnak és 2025-re a becslések szerint arányuk a világ munkaképes népességének 75%-át teszik majd ki. Sok vállalat azonban nincs felkészülve arra, hogy e generációt bevonzza, sőt megtartsa,  hiszen működésüket elavult folyamatok jellemzik, amelyek egyáltalán nem tükrözik az Y generáció életszemléletét és a világot, amelyben élnek.
Adam marketinges karrierje során, a világ legnagyobb vállalatainál és vállalataival dolgozott együtt a gyors ütemű, fiatalos, londoni start-up technológia világában és így saját maga is tanúja volt az Ezredfordulósok és a munkahelyek jelenlegi működése és működtetése között meghúzódó eltérő felfogásnak.
Adam jelenleg elsősorban marketing tanácsadóként dolgozik, különös figyelmet fordítva a digitális technológia kiaknázására, de foglalkozik azzal is,  hogy a szervezetekben milyen kulturális változások szükségesek ahhoz, hogy a vállalatok a működésükkel mind a jelenlegi, mind a jövőbeni munkaerőt és a külső közönséget is megragadják.
Tanácsadói munkája és a Millenial Mindset vezetése mellett mentor a Google-nél, az angliai Marketing Akadémia rangos “jövő vezetői” program öregdiákja – ahova évente csak 30 főt választanak be – és a közelmúltban mentorként tevékenykedett problémás fiatalok mellett a Prince’s Trust szervezetnél. Ez a mentor tevékenység kiemelten fontos Adam számára, akinek meggyőződése, hogy mindenkiben megvan a képesség arra, hogy nagy dolgokat csináljon, ha lehetőséget kap rá. Maga is rendelkezik saját coachcsal és nagy pártolója a coachingnak, mentorálásnak és hiszi, hogy minden Y generáció-barát munkahelynek ki kell építenie a coaching kultúrát.

Időpont: 2016. január 21.,  09:00-16:00

“Először a másikat értsd meg, aztán értesd meg magad!” – Stephen Covey

A jelentős és hatékony változás érdekében meg kell értenünk a problémát, mielőtt azt meg tudnánk oldani. Sajnos ez az a pont, ahol a legtöbb X generáció által vezetett és irányított vállalat félresiklik. Az X generáció egy másik, nem-digitális világban nőtt fel és más tapasztalatokat szerzett a világban, amelyek eredményeképpen eltérő a hozzáállása. Ebből adódik, hogy sokan rosszul neveltnek és lustának gondolják az Y generáció tagjait, következtetésképpen negatív a megítélésük a jövőbeni munkaerővel kapcsolatban, ami valljuk be nem egy jó

kombináció a jövőbeni siker biztosításához. Bár ez a nézet igaz lehet néhány Ezredfordulósra (ugyanúgy, ahogy bármely más generáció tagjaira is), és ez a negatív megítélés abból fakad, hogy nem értik a jövő munkavállalóinak a hozzáállását. E megértés hiánya az oka annak, hogy sok Ezredfordulós nem elkötelezett a jelenlegi munkahelyén, hiszen a bevezetett folyamatok és szabályzatok nem illeszkednek az igényeikhez és az életmódukhoz.
A workshop során Adam megosztja legfrissebb kutatási eredményeit az Y generációval kapcsolatban, hogy  a résztvevők egy világos képet kapjanak arról, hogy az Ezredfordulósok mit gondolnak ma és milyen gondolataik vannak a holnappal kapcsolatban. Ezen kívül az alábbi témák kerülnek még napirendre:
•     A multinacionális nagyvállalat illetve a start-up munkahelyek közötti különbségek bemutatása saját tapasztalatok alapján,  avagy miért kanyarodik el sok Y generációs a valaha elbűvölőnek tartott nagyvállalati karriertől, hogy inkább egy start-up vállalatnál dolgozzon.
•    Értsük meg az Y generáció karrier útját:  inkább karrier spagetti, mint karrier lépcső
•    Personal Branding:  Az Ezredfordulósok megoldása a kapunyitási válságra
•    A coaching kultúra fontossága a szervezetben, előnyei az Y generációs tehetségek vezetése és megtartása során
•     A társadalmi felelősségvállalás (CSR) ne csak egy marketingfogás legyen
•    Egy Y generáció-barát vállalat terve, ahogy Adam nevezi: “hasznos nyereséget termelni” (“Profit with Purpose”)

•    Az Ezredfordulósok hozzáállása a személyes fejlődéshez illetve a coaching és a mentorálás szerepe az életükben.
•    Az eredményes munkakapcsolat és a sikeres kimenetel érdekében a coachok hogyan kapcsolódjanak az Y generációsokhoz.


 

2016. FEBRUÁR

Túlélni a vihart és megtalálni a szivárványt – A reziliencia fejlesztése, hogy legyőzzük a kiégést és nyomás alatt is jól teljesítsünk

Előadó:    Dr. Rose Aghdami
www.rare-consulting.com

Dr. Rose Aghdami immáron 25 éve segíti az embereket abban, hogy életüket drámaian megváltoztassák – pozitív irányba. Tapasztalt pszichológusként hisz a hasznosan alkalmazott pszichológiában – a pszichológia tudományának felhasználása abból a célból, hogy célzottan, bizonyított és gyarkorlatias módon segítsen sikeres embereket, hogy megbirkózzanak a kihívásokkal és mérlegeljék lehetőségeiket.

Rendkívül szenvedélyesen foglalkozik azzal, hogy a rezilienciánk magasabb szintű kifejlesztésével mennyire figyelemreméltóan nagyobb eredményekre leszünk képesek, mint sejtjük. A RARE Consulting alapítójaként, vállalati vezetőket és csapataikat segíti a reziliencia fejlesztésében, hogy legyőzzék a kiégést, nyomás alatt is jól boldoguljanak, maximalizálják pozitív hozzáállásukat, a termelékenységet és teljesítményüket.
A teljesítmény optimalizálása érdekében, abban segíti a vállalatokat, hogy megerősítsék legfőbb erőforrásukat – a dolgozókat. Specialitása az olyan helyzetek kezelése, amikor egy egyébként si-keres ügyfél rendkívül aggasztó és stresszes szituációba kerül. Ilyenkor Rose abban segít, hogy ezt a nyomást az ügyfél átalakítsa egy pozitív, kreatív hajtóerőbe és energiába. Ha megtanuljuk kifejlesz-teni a rezilienciát, akkor az erős terhelés és a környezeti hatások ellenére is képesek vagyunk összpontosítani és kimagaslóan eredményesek maradni összeomlás és kiégés helyett.
Rose fejlesztette ki a szakmában igen elismert FUEL for Resilience modellt.  Ez a modell – össz-hangban Rose céljával, a hasznosan alkalmazott pszichológiával –  coachok, vezetők és ügyfelek számára nyújt útmutatást a reziliencia kifejlesztésére.
Évek óta szolgálj az oxfordi BBC Radio-t pszichológusként. A Brit Pszichológiai Társaság pedig Rose-t ajánlja szakértő pszichológusként média interjúkhoz.  Hazájában és nemzetközi konferen-ciákon is rendkívül keresett előadó és tréner.
Szabadidejét családjával és barátaival tölti, szeret csónakázni a Temze folyón, utazni és külföldi filmeket nézni. Lelkes szakács, aki különösen az új ételek kipróbálását kedveli. Amit csak kevesen tudnak Roseról: 2004-ben ő képviselte Nagy-Britanniát a ‘Raced the Dragon’ sárkányhajó világ-bajnokságon Kínában.

Időpont:   2016. február 26.,  09:00 – 16:00

A dr. Rose Aghdami workshopján a résztvevők olyan technikákat vihetnek el magukkal, amelye-ket azonnal a gyakorlatban is használhatnak, hogy saját maguk vagy ügyfeleik, beosztottjaik rezilienciáját növeljék, így nyomás alatt is jól teljesítsenek és legyőzzék a kiégést.

Rose a következő témákat dolgozza fel:
•    Mit jelent a reziliencia.
•    Egyesek miért égnek ki, amikor erős nyomás nehezedik rájuk.
•    Mások hogyan kezelik a stresszt, hogy elkerüljék a kiégést.
•    Miért ilyen eltérő az emberek képessége arra, hogy felépüljenek a kihívások után és alkal-mazkodjanak a változásokhoz.
•    Miért oly nehéz egyesek számára a kudarc feldolgozása vagy miért érzik magukat a stresszes helyzet által csapdába szorítva, zuhannak bele a kétségbeesésbe, depresszióba, szorongás-ba.
•    Mások miért állnak hamarabb talpra és folytatják termelékeny, örömteli életüket láthatóan kevesebb erőfeszítéssel.
•    Mely az a három kulcsfontosságú tényező, ami befolyásolja a rezilienciát.
•    A reziliencia hogyan segíthet a kiégés legyőzésében.
•    Hogyan fejleszthetjük ki a reziliencia elősegítő gondolkodásmódot.
Rose részletesen bemutatja és elmagyarázza a FUEL for Resilience modell négy alkotóelemét és ismertet néhány olyan azonnal bevethető technikát, amelyekkel segíthetünk önmagunknak, ügyfe-leinknek és beosztottainknak, hogy stresszes helyzetben is eredményesek maradjanak és a reziliencia megértése, kifejlesztése és alkalmazása révén elkerüljék a kiégést.


 

2016. ÁPRILIS

Új korszak virrad a belső coaching és mentorálás területén:
Üzleti eredmény erősítése coaching stílusú beszélgetés által

Előadó:    Emily Cosgrove
www.theconversationspace.com

Emily 18 évig dolgozott nemzetközi szervezetekkel, csapatokkal, magánemberekkel, hogy életre keltse a mentorálás, coaching stílusú és action learning beszélgetéseket. Szenvedélye a hatékony beszélgetések iránt úgy 20 éve kezdődött, amikor elnyerte a “Az év fiatal üzletembere” díjat az akkori vállalkozásában elért munkavállalói fejlesztési erdeményeiért.
A The Conversation Space társalapítójaként, valamint a The Internal Mentor alapítójaként Emily elsődleges fókuszterülete a belső mentorálási tér.  Szenvedélyesen dolgozik azon, hogy a szervezetek belső erősségeikre építkezve növekedjenek és az innovatív mentorálási programok kialakításában és támogatásában szerzett tapasztalatai által több mint 50 szervezetnél, több ezer coachal és mentorral dolgozott már együtt.

Emily rendszeresen ír cikkeket többek között a Coaching at Work and Training újság részére, de Clutterbuck “Everybody Needs a Mentor” című könyéhez is hozzájárult írásaival. Magasan kvalifikált Coach-Mentor, az EMCC Special Interest Group társelnöke a belső coaching és mentorálás területén, a Coaching Supervisors Egyesület belső mentorálási tanácsadója és tagja az európai Mentor és Coach Tanácsnak.

Előadó:      Sara Hope
www.theconversationspace.com

A The Conversation Space társalapítójaként és a The Internal Coah igazgatójaként Sara szenve-délye a coaching stílusú beszélgetés kultúrájának kiépítése iránt 2001-ben kezdődött, amikor a KPMG-nél részt vett a piacvezető belső coach fakultáció kialakításában.
Azóta több, mint 1500 belső coachot képzett számos vezető vállalatnál, szaktudását a belső coaching területén pedig a szélesebb szakmában is elismerik.
Sara belső coaching témában igen keresett szónok és gyakorlati tanácsadóként is szolgál, hogy se-gítsen szervezeteknek növelni a teljesítményüket a hatékonyabb, coaching stílusú beszélgetések ál-tal.
A KPMG-nél töltött idő alatt nagy hírnévre tett szert mind házon belül, mind házon kívül a belső coaching tapasztalatával és gyakran keresték fel más szervezetek is, hogy gyakorlati tanácsot adjon arról, hogy mitől és hogyan működik a belső coaching.

Rendszeresen közreműködik kutatásokban és a mesterképzése diplomamunkájának részeként vizs-gálta a belső coach képesség kifejlesztésének egyedülálló szempontjait is.
A belső coachingban szerzett tapasztalatát a szakmában nagyra értékelik. Jelenleg az Európai Mentoring Coaching Council (EMCC) Special Interest csoportjának elnöke belső coachingban, tagja a híres Ridler Report szerkesztőségi tanácsnak executive coaching területen és szaktanács-adója a Coaching Supervisor egyesületnek. Rendszeresen publikál folyóiratokban és könyvekben, többek között a Contemporary Themesben stratégiai ’people management’ témában, a Coaching at Work-ben, a The Training Journal-ban és a CIPD intézet HR hírközleményeiben.

Időpont:  2016. április 8.,  09:00-16:00

“Az emberi párbeszéd a legősibb és legkönnyebb út a változás kondicionálására.”  – Margaret Wheatley
A coaching és mentorálási beszélgetések a változás legjelentősebb katalizátorai. Iparágként a coaching és a mentorálás óriási lépéseket tett az elmúlt néhány évben és azok, akik vállalaton belüli coachként vagy mentorként tevékenykednek kivételesen jó helyzetben vannak ahhoz, hogy a coaching stílusú beszélgetések által fejlesszék a szervezetekben a változási készséget; tiszteletteljes, éleslátó, kihívó és támogató beszélgetések által.
Rengeteg tanács érhető el azzal kapcsolatban, hogy hogyan alakítsunk ki belső coaching vagy metorálási programokat, de annál kevesebb az információ arról, hogy hogyan tegyük azt fenntartható módon a szervezet rendszerévé, struktúrájába és napi gyakorlatába.
Egy közös gondolkodásra és vitára hívják a résztvevőket a belső coaching és mentorálás szerepéről a jövő szervezeteiben, ahol kérdőre vonjuk a “best practice” fogalmát. A cél az, hogy feltárjuk, hogy a belső coachok és mentorok (és az őket képzők/fejlesztők) hogyan alkalmazkodjanak és integrálják gyakorlatukat oly módon, hogy megfeleljenek a kitűzött céloknak és egy bizonytalan világban értéket teremtsenek.
Lehetőség lesz átbeszélni, hogy a belső coachok, akiknek az üzlet igényekre azonnal kell reagálni, hogyan kommunikálnak és működnek együtt egy olyan világban, ahol a társadalmi és technológiai változás sebesen mozog és ahol éheznek a közvetlen támogatásra, iránymutatásra.

A nap végére a részvevők:
•    Üzleti szempontból értik meg a belső coaching kialakításának szükségét
•    Felfedezik, hogy a szervezetekben a coaching és mentorálás hogyan működik együtt, egymással
•    Megismerik, hogy coachok és metorok hogyan lesznek a változás katalizátorai
•    Beazonosítják a siker kritikus tényezőit és felderítenek olyan kérdésköröket, mint a eltérő üzleti hajtóerők, a coach/mentor stratégia kulcselemei és a tisztán látható cél jelentősége.
•    Felderítik mi alapján döntsenek tréningekről, továbbképzésekről, szupervízióról stb.
•    Megvizsgálják a vállalat elvárásainak megfeleő belső coach/mentor program kiépítésének és működtetésének kihívásait
•    Kiszélesítik gondolkodásmódjukat és távlati elképzeléseiket arról, hogy a belső coaching és mentorálás hogyan fejlődhet tovább a vezetőfejlesztés rugalmas, agilis összetevőjeként egyéni, csapat, szervezeti vagy szisztematikus szinten.
•    Beazonosítottak néhány olyan kulcsfontosságú alkotóelemet, amelyek által a coaching beszélgetéseket az üzleti működés szívébe ültethetik

 


 

2016. JÚNIUS

Erősségeink a változás szolgálatában
Növekvő elkötelezettség az erősségekre alapozó megközelítés által

Előadó:      Kim Gregory, Chartered FCIPD, MBA, ICF
Coach | Szónok | Tanácsadó | Tréner
www.strengthsconsultancy.com

Kim Gregory HR igazgatóként, majd 1997-től szervezeti tanácsadóként dolgozik. Főbb területei a munkavállaló fejlesztési programok megtervezése, létrehozása és értékelése illetve számos ipar-ágban foglalkozott – elsősorban az erősségek és pozitív pszichológiára szakosodva – vezetői coachinggal.
Szeret olyan szervezetekkel, csapatokkal és egyénekkel dolgozni, akik a pozitív pszichológia felől megközelítve és az erősségekre alapozva keresik az őszinte elköteleződés és piaci versenyelőny megteremtésének módjait.
Többek között ügyfele az Air Products, a Discovery Channel és az Impact Research. Szakmai pá-lyafutása során dolgozott senior HR és tréning területeken a DHL-nél valamint az American Exp-ress and Marks & Spencer vállalatoknál.

Társalapítója és elnöke a Guildford coach csoportnak, amelynek több mint 100 képességeik és tu-dásuk fejlesztése iránt elkötelezett coach tagja. Jelenleg az ICF coach mestervizsgájára készül (MCC).

Időpont:  2016. június 13., 09:00-16:00

A szervezetek, csapatok és egyének folyamatosan keresik annak a módját, hogy termelékenysé-güket, dolgozóik elkötelezettségét és a kreativitásukat növeljék. Az egyik legjobb út a jelentős és fenntartható fejlődés irányába, ha az embereket képessé tesszük arra, hogy stimulálják erősségei-ket. A kutatások azt mutatják, hogy azok az osztályok, amelyek támogatják a dolgozók erősségei-nek stimulálását akár 38%-nál is nagyobb termelékenység növekedést tapasztalhatnak [Harter et al 2002], az erősségekre összpontosító fejlesztési aktivitások által pedig átlagosan 48%-os növekedés mutatható ki (szemben a 6%-os növekedési eredménnyel, amennyiben a gyengeségek fejlesztésébe invesztálnak). Amikor a szervezet az erősségekre fókuszál, az elkötelezettségi ráta 9%-ról akár 73%-ra is felugorhat [Rath and Conchie 2008].

Az interaktív workshop során a résztvevőknek lehetősége lesz megérteni (és megkérdőjelezni) az elméletet, meghallgathatnak néhány, a valós életből behozott példát arról, hogy szervezetek, csa-patok és egyének hogyan alkalmazzák igen sikeresen ezt a módszert valamint önmagukon vagy másik résztvevőn is próbálhatnak néhány eszközt, begyakorolhatnak néhány technikát.

A nap végére a résztvevők a következőkkel térnek haza:

– Megértik az erősségekre alapozó megközelítési módszer előnyeit és rizikóit, valamint képet kapnak arról, hogy mely szervezetek alkalmazzák azt a napjainkban

–  Felismerik valamely saját belső energizáló erősségüket, egy kritikus gyengeségüket és beazo-nosítanak egy tanult viselkedést, majd segítséget kapnak ahhoz, hogy mit kezdjenek ezekkel hoz-záadott értékünk maximalizálása érdekében

–  Feltárják, hogy ezeket az eszközöket és meglátásokat hogyan használhatják fel ügyfeleinkkel és kollégáinkkal?

–  Akcióterv, hogy tettek is kövessék az elméletet.

 


 

A képzések helyszínét támogató partnereim bocsátják rendelkezésre:
Ericsson székház, Science Park, Budapest, Irinyi József utca 4-20.
UniCredit Bank, 1054 Budapest, Szabadság tér 5-6.

 

További információ, jelentkezés:

Von Bartheldné Ábri Judit PCC
executive coach
CHN Programigazgató
abri.judit@executivecoach.co.hu

Von Bartheldné Ábri Judit MA, MCC
Henley Business School (UK) Coaching Tutor
executive coach, coach tréner, vezetőfejlesztő

Elérhetőségeim:
You can find me:

Mobil: +36 30 942 2419
E-mail
Facebook
Linkedin
Skype: judit.abri

 

 

Hiszek a folyamatos tanulásban, hisz ez a fejlődés záloga. A CHN friss nemzetközi tudással ezt támogatja. Coachként, vezetőfejlesztőként is ügyfeleimnek ezt adom tovább.
Tanuljunk együtt a CHN programjain!

Jelentkezz programjainkra, képzéseinkre!

9 + 2 =