CHN 6. évad – Aboodi Shabi

2017. MÁRCIUSjelentkezes_120

Hogyan kezeljük hangulatainkat és érzelmeinket a munkahelyen + A coachingon túl mutató világ

Előadó:     Aboodi Shabi, ICF okleveles coach
www.aboodishabi.com

 

Aboodi ShabiAboodi Shabi több, mint 25 éve dolgozik a személyes és executive fejlesztés területén és 1996 óta coach. Ezen időszak alatt több ezer coach-csal és felsővezetővel dolgozott együtt világszerte.
Aboodi az Egyesült Királyságbeli ICF alapító társelnöke és a szakma minden szintjén, nemzetközi terepen dolgozik. Aboodi coachok és felsővezetők részére tart workshopokat és szemináriumokat Európában, Ázsiában és Dél-Afrikában. Emellett gyakran meghívják, hogy tartson mesterképzést különböző európai coaching intézményekben és rendszeres előadó az európai coaching konferenciákon. Rendszeresen jelennek meg cikkei a coaching kiadványokban, valamint a Coaching at Work magazin szerkesztőségének is tagja.

Aboodi dolgozott már olyan cégek vezetőivel és csapataival világszerte, mint a BP, SAB Miller, Deloitte, BBC, NedBank, Massmart és Standard Chartered.

 

Időpont: 2017. március 30.    9:00-16:00

 

Első rész: Hogyan kezeljük hangulatainkat és érzelmeinket a munkahelyen

A mai munkakörnyezetben gyakran nagy nyomás alatt, szoros határidőkkel dolgozunk és rendkívül összetett helyzeteket kell megoldanunk. A coachok és a vezetők támogatják az embereket abban, hogy megfelelő tevékenységet fejtsenek ki szervezeti és személyes céljaik eléréséhez. Ugyanakkkor, ha csak a célokra koncentrálunk, ez gyakran nem elegendő a változások megvalósításához vagy ahhoz, hogy hatékonyan teljesítsünk nyomás alatt.

Több mai gondolkodó, különösen Daniel Goleman foglalkozik az érzelmekkel kapcsolatos kérdésekkel és azzal, hogy ezek hogyan hatnak személyes és szakmai életünkre. De az emóciók nem csak arról szólnak, hogy hogyan érezzük magunkat.

A hangulatok és érzelmek cselekvésre sarkallnak bennünket – amikor egy élmény érzelmileg hat ránk, az alapvetően megváltoztatja cselekvési képességünket. Ennek megértése kritikus jelentőségű a vezetés és coaching során, abban az értelemben, hogy hogyan kezeljük egyszerre saját és azon emberek érzelmeit és hangulatait, akiket vezetünk vagy coacholunk.

Ezen a rendkívül interaktív workshopon feltárjuk a hangulatok és érzelmek munkahelyen betöltött szerepét, és azt, hogy hogyan hatnak a teljesítményre és a csapatdinamikára. Megvizsgáljuk azt is, hogy mit jelent érzelmeink kezelése nyomás alatt, valamint hogy hogyan tehetünk többet annál, hogy egyszerűen csak „irányításunk alatt” vagy „irányíthatatlannak” tartsuk érzelmeinket.

A workshop végére a résztvevők:
tapasztalatot szereznek a hangulatok és érzelmek teljesítményre gyakorolt hatásáról;
megismernek olyan új gyakorlatokat, amelyek segítenek “kapcsolatban maradni” érzelmeikkel, de nem azok hatása alatt működni;
jobban megértik azt, hogy hogyan tudják hatékonyabban kezelni azoknak az embereknek az érzelmeit, akiket coacholnak vagy vezetnek.

Második rész: A coachingon túl mutató világ
Mély meggyőződésem, hogy a coachingnak többet kell tennie annál, mint csupán azt támogatni, hogy az egyének saját céljaik és ambícióik megvalósítására törekedjenek. Ebben a részben feltárjuk azt a nagyobb kontextust, amiben a coaching található – azt a világot, amelyben mi és a coacholtjaink élnek.

Ha a coachingnak van jövője és valóban komoly szerepet szánunk neki ebben a világban, akkor a coachoknak tisztában kell lenniük azokkal a globális problémákkal, amikkel szembe kell nézni – a környezetvédelmi és politikai kérdésektől a gazdagság, az egyenlőtlenség és a szegénység problémaköréig. Ezen kérdések egy része lehet, hogy kényelmetlen terület számunkra, de ezek a világ azon kritikus problémái, amelyek között mi és a coacholtjaink élnek, és nekünk körül kell ezeket járni ahhoz, hogy jobban tudjuk szolgálni a coacholtjainkat és a világot. Egyre inkább világossá válik, hogy ugyanabból többet nyújtani nem megoldás – az embereknek foglalkozniuk kell azokkal az alapvető kérdésekkel, amik azokkal a feltételezésekkel kapcsolatosak, hogy hogyan élünk és dolgozunk, és én úgy gondolom, hogy a coacholtaknak nagyon fontos szerepük van ezekben a kérdésekben.

Ez egy gondolatébresztő és stimuláló beszélgetés lesz, amely kérdéseket vet fel és új perspektívákat nyújt a coachingról és arról a világról, amelyben a munkánkat végezzük. A résztvevőket a workshop végére „felingereljük” és felrázzuk annak érdekében, hogy elgondolkozzanak néhány lényeges kérdésen a munkájuk kapcsán és azon, hogy az milyen célokat szolgálhat.

Helyszín: Ericsson székház, Science Park, Budapest, Irinyi József utca 4-20.

A workshopok kezdési időpontja 9:00, regisztráció 8:30-tól.

CHN 6. évad teljes programja

 

 

 

Copyright © 2010-2013 Coaching Határok Nélkül - Minden jog fenntartva!
A honlapon található képi és szöveges tartalmak bármilyen célú felhasználása a jogtulajdonos előzetes írásbeli engedélyéhez kötött.