Ábri Judit CHN program igazgató

 

Von Bartheldné Ábri Judit MA, MCC

mentor coach, coach tréner
vezetőfejlesztési szakértő
executive coach és kommunikációs tanácsadó
International Coach Federation (ICF) Master Certified Coach

 

 

 

A 3. szakmámnál tartok, és a 3. diplomámat szereztem meg idén februárban. A legutóbbi diplomám: mester képzést végeztem coachingból a londoni Middlesex Egyetemen.
Most áprilisban első itthonról pályázó coachként, a legmagasabb nemzetközi coach minősítő vizsgám is sikerült: MCC – Master Certified Coach az International Coach Federation (Nemzetközi Coach Szövetség) értékelése alapján.
A coachinggal 2009 óta foglalkozom, amikor a fiamtól kaptam egy meghívót – tovább küldte nekem a sajátját – egy, a coachingot bemutató előadásra. Így végeztem el az első coach kép-zésemet és lettem coach.

Örökös vállalkozóként 2011-ben létrehoztam a Coaching Határok Nélkül (CHN) képzési ren-dezvény sorozatot, hogy a nemzetközi vezetőfejlesztő és coach guruktól itthon is tanulhas-sunk. Tettem ezt már csak azért is, hogy a saját magam folyamatos szakmai továbbképzését biztosítsam, mert hiszem, hogy a fejlesztő szakmában ez elengedhetetlen. Fontos számomra, hogy nemzetközi szinten dolgozzak és végzem ezt az International Coach Federation (ICF/ Nemzetközi Coach Szövetség) nemzetközi minősítése alapján, ami azt bizonyítja, hogy ma-gyar coachként is a coaching szakma nemzetközi sztenderdjét tudjuk és nyújtjuk munkánk során.

Szakmai fejlődésem fenntartása és piacképes tudásom frissítése érdekében folyamatosan képzem magam, a CV-met rendszeresen új tudással és tapasztalatokkal töltöm fel.

Coach munkám során – többek között – vezetőfejlesztő képzéseket tartok vállalatoknál, coaching szellemben. Kedvenc témám a coachszemléletű vezető. Egy saját modellt használok ezen a képzésen: a „LAZY manager”, ami segít fókuszálni a legfontosabb vezetői készségekre a munkavállalói elköteleződés építése céljából. A tudatos vezetés és életmód terén a Mindfulness képzéseim segítenek eligazodni. Fontos, hogy mindenki megtalálja azt, ahol ő fejlődni akar. A siker érdekében elengedhetetlen a fejlődés, az előre lépés.

Mi coachok, ebben segítünk.

Elérhetőségek:

mobil: +36 30 942 2419
e-mail: abri.judit@executivecoach.co.hu
Executive Coach Kft

LinkedInwww.linkedin.com/in/juditabrivonbartheld


Von Bartheldné Ábri Judit, executive coach, a “Coaching Határok Nélkül” alapítója és vezetője

Hrportal-on megjelent cikk, 2013.09.24.
http://www.hrportal.hu/c/von-bartheldne-abri-judit-executive-coach-a-coaching-hatarok-nelkul-alapitoja-es-vezetoje-20130923.html

Ha szeretne velem coachként dolgozni, kérem, írjon!

4 + 5 =

Ü, ÉMÁSZ Csoport
“Sikereiben gazdagodhat, tudásában gyarapodhat, önismerete bővül és mindezt kollégáinak, csapatának és ügyfeleinek is tovább adhatja, megtaníthatja. Ezt hozza a Coaching Határok Nélkül vezetőknek és coachoknak, vállalkozóknak és tanácsadóknak, mindenkinek, aki tanulni, fejlődni szeretne vagy csak lépést tartani a változásokkal. A programot 2011 nyara óta szervezem és büszke vagyok azokra a visszajelzésekre, amik megerősítenek abban, hogy igény van itthon is a friss tudásra, nemzetközi tapasztalatokra és sok új eszközre és gyakorlatra, amiket ezeken a workshopokon tanulunk.”

 

MIT AJÁNLOK, MINT COACH?

ÜGYFELEIMNEK

„A munka világában annak van nyert ügye, aki képes a munkáját szívből végezni.” – Dr Bagdy Emőke

Mit ajánlok coachként?

Elvem: „Eredményorientáltan dolgozni vezetőkkel, akik elkötelezettek a saját fejlődésük mellett, pozitív életszemlélettel, jó hangulatú beszélgetéseken és együttgondolkodásokon keresztül, a sikeres és tartós változás érdekében”

Ügyfeleimnek mindvégig elfogadást és megértést biztosítok.

 

Coachként támogatom ügyfelemet, hogy:

 • Letisztázza haladása irányát és célját.
 • Cselekvéseit stratégiává formálja.
 • Továbbfejlessze képességeit az emberi kapcsolatok terén.
 • A környezete adta lehetőségekből a maximumot hozza ki.
 • Az érzelmi és lelki kérdéseit is kezelni tudja.

„A dolgok elkezdenek tökéletesen elrendeződni, ha arra koncentrálunk, amit akarunk.” – Paulo Coelho

 

SPECIALITÁSAIM

A mai válságsújtotta világban a cégeknek kettő fő szempontjuk van: költségcsökkentés és hatékonyságnövelés.

Coaching ROI mérés és csoportos coaching ezeket a szempontokat elégíti ki.

Coaching munkám során hangsúlyt helyezek a ROI szemléletű megközelítésre; azaz olyan coaching célkitűzés híve vagyok és olyan coaching programot szorgalmazok, amely végeztével kiszámítható, hogy mi a coaching munkának a pénzben mérhető eredménye és így tisztán kimutatható, hogy a coachingra fordított összeg milyen mértékben térül meg.

A coaching munka eredményét 4 szinten lehet mérni és regisztrálni. Az 5. szint a coaching projekt, mint befektetés megtérülésének (ROI) a kiszámítása, tehát a coaching munka eredményének és ráfordításának (költségének) összevetése és pénzben való kifejezése.

 • Az első szint a reagálás szintje, amikor visszajelzést kérünk a coaching folyamat hasznosságát, fontosságát, a mindennapi munkában való használhatóságát illetően.
 • A második szint a tanulás szintje, amikor arról számolunk be, hogy milyen készségeket, képességeket sajátított el az ügyfél, a coaching eredményeként.
 • A harmadik szint a viselkedésbeli változások tere, ahol azt tudatosítjuk, és arról számolunk be, hogy milyen új viselkedésbeli változások következtek be, a coaching eredményeként.

A válságban és a piaci versenyben minden vezetőnek fontos a Vezetői Jelenlét erősítése.

Ez a specialitásom “előző” szakmai életemhez, a Public Relations területéhez kapcsolódik, arra a tudás bázisra épít ötvözve azt coach képességeimmel.

Leadership Presence, a Vezetői Jelenlét, a vezetői lét markáns, minden szemszögből tudatosan megélt és kitöltött formája.

A megjelenéstől a megszólalásig, a célkitűzéstől a döntésig, a kommunikáció minden szintjén elengedhetetlen a tudatos vezetői jelenlét.

Ide tartozik, hogy hogyan vagyok jelen személyemben tudatosan, mint vezető; fellépésben, öltözködésben, megnyilvánulásban. Itt alakítjuk a Personal Brand-et, folyik az imázs építés a vállalati belső közönség (tulajdonos, dolgozók és vezetőtársak) felé és a külső közönség felé.
Kreativitás és következetesség kell hozzá, hogy a vezetőt, elfogadják, kövessék döntéseiben és cselekedeteiben és, hogy ezáltal nyomot hagyjon maga után.

Coachként és PR szakemberként ebben tudok segíteni.

 

ELŐSZÓ A COACHINGHOZ

A változások életünk mindennapi, sokszor kényszerítő részévé váltak.

A változás és ehhez kapcsolódó tanulás a modern lét elengedhetetlen velejárója.

„A változások alap alkotóelemei a gazdasági életnek: mindenkinek meg kell változnia és lehetőleg még azelőtt, hogy az elkerülhetetlen lenne.” – Jack Welch, egykori CEO, GE

A mai gazdaság nem apáink gazdasága. A tegnapi tudás soha nem ért kevesebbet, mint ma.
Számtalan olyan gazdasági és üzleti szabály érvényét vesztette, amelyeket valaha megtanultunk, amelyeken felnőttünk.
Tanul Ön olyan gyorsan amilyen gyorsan a világ változik?

„A mélyreható változások idején azoké a jövő, akik tanulnak” – Eric Hoffer

Hogyan kívánja Ön megőrizni a verseny előnyét? Hogyan kíván lépést tartani a fejlődéssel? Hogyan teremti meg fenntartható lépéselőnyét a versenyben?

Ha változtatni akar, akkor a szándékát jövőképpé alakítjuk, majd a jövőképet célok halmazává formázzuk, a célokat egyenként cselekvési tervvé bontjuk le és csatoljuk hozzá a megvalósítási lépcsőfokokat. Mindezt egy időhorizonttal és egy mérési, visszajelzési rendszerrel megerősítjük. Ezek mentén már indulhat a változás.

Változtatási szándékunk 3 fő területen szokott leggyakrabban megnyilvánulni:

 • IDŐ
 • CSAPAT (vagy társas kapcsolatok)
 • PÉNZ

Coaching programmal ezeket lehet megcélozni és kezelni.

Ha vágyik a változásra és belső erőforrásait mozgósítja, meg fogja tudni tenni.
„Ha meg tudod álmodni meg is tudod tenni!” – Walt Disney

 MI A COACHING?

„A coachingfolyamat annak az intenzív emberi találkozásnak fenntartott hely, ahol két ember szövetséget köt arra, hogy együtt haladnak a tanulás egy speciális ösvényén. Problémákat oldanak meg, döntéseket készítenek elő, és rendíthetetlenül szembenéznek azokkal az árnyakkal, amelyek mindeközben megjelennek.” – Sárvári György: A belső harcos útja

„A coaching egy ember potenciáljának aktiválása, hogy ki tudja hozni magából a maximumot. Nem elsősorban tanítja őket, inkább segíti őket tanulni.” – Gallwey

„A coaching a jövő lehetőségeire koncentrál, nem pedig a múlt hibáira.” – Whitmore

Az International Coaching Federation meghatározása:
„Partneri kapcsolat létrehozása az ügyféllel egy gondolat ébresztő, kreatív folyamat során, ami arra ösztönzi az ügyfelet, hogy maximálisan mozgósítsa az egyéni és szakmai képességét.”

MIKOR KELL COACHING?

„Minden idők legnagyobb felfedezése, hogy az ember meg tudja változtatni a jövőjét pusztán azáltal, hogy megváltoztatja a hozzáállását.” – Oprah Winfrey

Mikor kell coaching?

 • Ha fontos átmenetet él meg, változáson megy át a karrierjében vagy az életében
 • Ha kiegyensúlyozottabb életre, jobb fizikai állóképességre vágyik
 • Ha vezetőként úgy érzi, hogy vezetői stílusa vagy személyiségbeli vonásai gátolják céljai
  megvalósításában, további üzleti sikerek elérésében
 • Ha vezetőként jobban teljesítő, összehangoltabb munkát végző csapatot kíván maga mellett

Bizonyossággal mondható, hogy vezetők a coachot az eredményesség előmozdításáért, a fejlődés gyorsításáért és a rövidebb úton elérhető megoldásokért veszik igénybe.
A coach támogat abban is, hogy a vezetői munkához köthető feladatok könnyebben menjenek és azokat, amiket tudunk, hogy meg kell tennünk, de mindig csak halogatjuk a coach támogatásával most végre megtegyük.

 

START

Mielőtt találkozunk tegyen fel magának néhány kérdést:
Értékesnek ítélné a coaching típusú együttműködést?
Hajlandó időt és energiát fordítani arra, hogy valós változásokat vigyen végbe a munkájában és az életében?
Hajlandó más szempontokat is megfontolni? Más perspektívákat is megvizsgálni?

„Hajlandó küzdeni? Mert rögtön az elején megmondom, hogy eljutni onnan, ahol van, oda ahová el akar jutni harc; önmagával kell megküzdenie!” (Judith Sills)

De jó hangulatban, határozott célokkal, kitartással, menni fog!
Csináljuk együtt!

Készen áll a coachingra?

 

REFERENCIÁK

Egy visszajelzés, amit nem kértem, de kaptam, és milyen jó, hogy kaptam, mert mi coachok ilyenektől szárnyalunk:
“Amúgy nagyon jó volt nekem a múltkori találkozónk, ahogy a barátaimnak is lelkendeztem róla, úgy éreztem magam, mintha egy öklömnyi követ masszíroztál volna ki a gyomromból aznap, és ahhoz képest, ahogy odamentem, sokkal jobban lettem, mikor eljöttem. Ez részben azóta is tart, a “házi feladatot” csinálom, azt a bizonyos levelet elküldtem és a héten már volt egy általam kezdeményezett “feltöltő beszélgetésem” is. Mondtam is, hogy ezt a coachingot, ha ilyen, tb-re kellen feliartni a tömegeknek. 🙂 “

A Pannon Lapok Társaságával folytatott együttműködés alatt Judit személyében rugalmas és mindig pozitív beállítottságú kollégát ismertünk meg. Előremutató és segítőkész hozzáállása meghaladta az elvárható mértéket. Nagyon professzionális, tájékozott szakemberként, higgadt tanácsokkal segítette tevékenységünket. Az objektív körültekintése és támogató magatartása, kettő, legértékesebb vonásai közül. Örültünk a közös munkának!

Kázmér Judit

stratégiai ügyvezető igazgató, Pannon Lapok Társasága

Judit profi, szakmájában az egyik legjobb, nagyon kellemes együtt dolgozni vele. Pontos, precíz, látja a lényeget és lehet rá számítani a nehéz helyzetekben is.

Dr. Budai J. Gergő

Jogi Igazgató, Pfizer Magyarország

Sportban szerzett tapasztalatom, hogy egy jó edző a siker érdekében képes a rejtett tartalékok mozgósítására. Az üzleti életben naponta kell rajthoz állni, s a sikeres célba éréshez szükség lehet ezekre a tartalékokra. Judit programja érzékelhető változásokat hozott a munkámban. A vállalati értéknövekedés számokkal is mérhető volt.”

 

Mészáros János

kontrolling igazgató, ELMŰ

Von Bartheldné Ábri Judit MA, MCC
Henley Business School (UK) Coaching Tutor
executive coach, coach tréner, vezetőfejlesztő

Elérhetőségeim:
You can find me:

Mobil: +36 30 942 2419
E-mail
Facebook
Linkedin
Skype: judit.abri

 

 

Hiszek a folyamatos tanulásban, hisz ez a fejlődés záloga. A CHN friss nemzetközi tudással ezt támogatja. Coachként, vezetőfejlesztőként is ügyfeleimnek ezt adom tovább.
Tanuljunk együtt a CHN programjain!

Jelentkezz programjainkra, képzéseinkre!

1 + 3 =