Mikor:
2018-01-19 @ 09:00 – 16:00
2018-01-19T09:00:00+01:00
2018-01-19T16:00:00+01:00
Hol:
Budapest
Magyarország

Új vezetési- és szervezeti  kultúra kialakulásának szükségszerűsége

CHN 7. évad program (2017-2018)

CHN_logo_leadership workshops 400px

A Coaching Határok Nélkül (CHN) rendezvénysorozat célja, hogy Magyarországra hozza a nemzetközi coaching szakma és a vezetőfejlesztés elismert – nemzetközi viszonylatban is a legkimagaslóbb tudású – szakértőit, akik segítenek eligazodni a változatosságában és mélységében is folyamatosan alakuló és megújuló coaching és fejlesztő világ aktualitásai között.
Az évad folyamán 8 alkalommal egy új téma és egy új előadó mutatkozik be.
2017 októbertől 2018 júniusig
(az előző évadhoz hasonlóan) a workshopok nagyon interaktívak, angol nyelven zajlanak, de igény esetén magyar szinkrontolmácsolást biztosítunk. A CHN workshopok fix dátumokkal előre megszervezve futnak, ami lehetővé teszi, hogy a résztvevők előre tervezzenek, és az érdeklődésük vagy szakterületük szerint kiválasszák a kedvükre való nemzetközi képzési programot.

A CHN útján már több mint 6 éve nekünk is lehetőségünk van itthon tanulni a világ legjobbjaitól.

 

Összefoglaló

2017. október – 2018. június
7. évad

Október elején az innovációval, a jövővel és a jövő vezetőjével fogunk foglalkozni.

Október végén motiváció a téma.

Novemberben kreativitás kerül a fókuszba.

Januárban a diverzitás, a sokszínűség, mint érték, a téma, ami egyre jobban versenyelőnyt jelent, különös tekintettel a nők bevonására.

Februárban egy sport coach fordítja le a sportban tapasztalható eredmény orientáltságot és eredmény mérést az üzleti élet célkitűzéseire, teljesítmény menedzselésére és mérésére.

Március a VÁLTOZÁS-ról szól gyakorlati példák és előre mutató tapasztalatok útján egy frissen megjelent könyv mentén elemezzük a legizgalmasabb változás siker történeteket.

Április a team coaching jegyében zajlik, egyéni coaching tudásra építve fel az oly népszerű és felfutóban lévő team coachingot

Június a vezetésről és a vezetőről szól több aspektusból, 3 megközelítés/terület közül lehet előre választani hogyan vizsgáljuk meg a vezetést és magát a vezetőt – mi választunk.

Program

2017. október – 2018. június
7. évad

2017. október 5.
Dr. Tim Jones – Az innováció éllovasai – utazás a jövőbe – az innovatív vezető

2017. október 27.
Carole Gaskell – Hogyan használjuk a motivációt a teljesítmény javítására – Izzítsuk fel a belső tüzet!

2017. november 28.
David J Hall – Elpazarolt gondolatok! A kreativitás stratégiai szerepe

2018. január 19.
Rina Goldenberg Lynch – Diverzitás és befogadás – az igazi versenyelőny

2018. február 15.
Keith Antoine – Hogyan érjük el a kívánt teljesítményt – a coaching és a teljesítményt igazo-ló adatok összefésülése. Mit tud a teljesítmény menedzsment tanulni a sport coachingból.

2018. március 22.
Neil Scotton – Nagy változások előidézése: melyek azok a bölcsességek, tudás és tapasztalat,  amik inspirálnak, segítenek jól vezetni és nagy változásokat végrehajtani

2018. április 26.
Georgina Woudstra – Kapcsolati Team Coaching mesterfokon: jó team kapcsolatok és kapcsolódások kialakítása a kiváló teljesítmény érdekében

2018. június 7.
Anthony Kasozi – 1.     Hatékonyan vezetni és menedzselni szervezeti és kulturális határvona-lakon át
2.    Hogyan lehet erős vezetőkkel coachként hatékonyan dolgozni, hogyan kell vezetőként magad, csapatod és a szervezetet kezelni a belső én és tudatosságból kiindulva a külső kapcsolódás felé – a vezető és árnyéka
3.     Hogyan lehet vezetőket támogatni és fejleszteni bizonytalanságok kö-zepette – milyen a többedik fejlesztési utazás bizonytalanságok köze-pette?


2017. október 
Az innováció éllovasai – utazás a jövőbe – az innovatív vezető

Előadó:    Dr. Tim Jones
előadó, író
www.innovationleaders.org

Bemutatkozik az előadó
Tim JonesTim elismert szakértő az innováció, a fejlődés és a jövőkutatás területén. Nyolc könyv szerző-je, valamint rendszeres előadó az innováció, vezetés, növekedési platformok és jövőbeli tren-dek témájában. Több, mint 25 éve számos vezető multinacionális cég, különböző kormányok és egyetemek számára dolgozik a kiaknázható lehetőségek feltárásán. Tim, aki a különböző együttműködési programok vezetője, azzal szerzett magának nevet, hogy segített a szerveze-teknek egy más szemüvegen keresztül szemlélni a világot és ezáltal felfedni a potenciális növekedés új területeit.
Tim a Future Agenda – a világ legnagyobb jövőkutató programja – programigazgatója; ő ve-zeti az éves innovációs vezetői elemzést, amely azon cégeket vizsgálja, amelyek a legtöbbet hozzák ki az innovációs befektetéseikből; valamint a Growth Agenda nevű globális tanácsadó hálózat társalapítója.
Bázisa Oxfordshire-ben van, de a világ minden tájára utazik. Innovációból doktorált és három mester diplomát szerzett Cambridge-ben, valamint az Imperial College és a Royal College of Art főiskolákon. Nagy elismertségnek örvendő előadó mind szakmai, mind vállalati rendez-vényeken, melyek során vezető vállalatoknak és kormányoknak nyújt támogatást világszerte.

Innovation Leaders (Innovációban vezetők)
www.innovationleaders.org

Az Innovation Leaders egy 16 éve zajló kutatási program, amely 20 különböző ágazat azon vállalatainak azonosítását és elemzését végzi, amelyek a legjobban tudják hasznosítani inno-vációs képességeiket. Ezt arra használják, hogy minél szélesebben körben megismertessék a szervezeteket a legsikeresebb innovációs kezdeményezésekkel az adott iparágban. 2011 óta befektetési alapkezelők és befektetési vállalkozások nagy figyelemmel kísérik és elemzik a részvények teljesítését. Az elemzések azt bizonyítják, hogy összefüggés van a bátran alkal-mazott innováció és a folyamatos részvényár növekedés között, hisz a portfolió 14.5%-os Átlagos Éves Növekedési Ütemet (CAGR) jelez 2002 óta.

A 2016-2017. évi Innovation Leaders eredmények között megtaláljuk a korábbi években kö-vetkezetesen jól teljesítő vállalatokat is, mint például az Amazon, az Apple, az Inditex, a LEGO és a Reckitt Benckiser, valamint az újabb belépőket, úgymint az Accenture, a Boston Scientific, a Delta Air Lines és az NVidia.

Időpont: 2017. október 5.    9.00 – 16.00

A workshop tervezett tartalma

Ezen a workshopon a résztvevők tájékoztatást kapnak a kutatás legújabb eredményeiről és megismerik a vezetők sikerének néhány fontos tanulságát. Emellett megtárgyaljuk azokat a kulcsfontosságú trendeket, amelyeket a megnevezett innovációs vezetőknél tapasztalunk (https://innovationleaders.org/leaders-in-innovation/), és azoknál a kisebb vállalatoknál is, amelyekre, mint jövőbeli innovátorokra érdemes lesz odafigyelni.
(https://innovationleaders.org/innovators-to-watch/). Ezek a trendek felölelnek olyan szerve-zeteket, amelyek szorosabb és mélyebb partneri kapcsolatokat alakítanak ki, több olyan válla-latot, amelyek nagyobb tétben játszanak, nagyobb kockázatokat vállalnak, valamint az adat-analitika alkalmazását és a globális innovációs fókusz új területeit képviselik.


2017. október  

Hogyan használjuk a motivációt a teljesítmény javítására
Izzítsuk fel a belső tüzet

Előadó:    Carole Gaskell
coach, előadó, író
www.fullpotentialgroup.com

Bemutatkozik az előadó

Carole GaskellCarole Gaskell elismert coach, inspiratív előadó és nagysikerű könyvszerző az emberekben rejlő potenciál kiaknázása és a vezetői fejlesztés területén. Számtalan televíziós és rádióadás-ban szerepelt, valamint rendszeresen publikál üzleti, országos és fogyasztói folyóiratokban.
Carole képességeit előadóként, vezetői csapat facilitátorként, felsővezetők és csapataik coac-haként is hasznosítja, annak érdekében, hogy elérjék teljesítőképességük maximumát és szer-vezeteiken belül magas színvonalú kultúrát teremtsenek. Energikus, kreatív elkötelezettsége aziránt, hogy pozitív változást eredményezzen mind az egyén, mind a szervezetek életében Carole-nak a szenvedélye lett, és az üzleti világban is ez hajtja. A „Full Potential Group”-ot – Európa egyik legrégebben alapított és az egyik legnagyobb elismertségnek örvendő speciális coaching és vezetőfejlesztő cégét 1997-ben hozta létre.
Carole  első számú előadója volt számos, az Egyesült Királyságban és a világ különböző helyszínein rendezett konferenciáknak, többek között a CIPD-n az Egyesült Királyságban és az ázsiai- csendes-óceániai térségben, és előadott különböző befektetési konferenciákon és Vistage vezérigazgatói csoportoknál. Többek között az alábbi vállalatoknál tartott előadáso-kat: Ageas, Alzheimer’s Society, Harrods, Heinz, Hilton Hotels, Lend Lease, Mercer, Natio-nwide Building Society, Starbucks, Tesco, VW Group, William Hill és a United Utilities, valamint sok kis- és középvállalatnál Egyesült Királyságban.

“A Full Potential előadás, amit Carole a Mercer’s Global Investment Forum-on tartott, fan-tasztikus sikert aratott. Provokatív és tanulságos volt, érdekfeszítő megbeszéléseket generált. A kommunikáció és az együttműködés optimalizálása azáltal, hogy megismerjük a különböző személyiségtípusokat kulcsfontosságú a sikerhez minden fajta üzleti kapcsolatban.”

Linda Russheim
Mercer’s Befektetési Társaság globális marketing vezetője

 

Időpont:    2017. október 27.     9.00 – 16.00

A workshop tervezett tartalma

Mi az, ami igazán motiválja Önt, vagy a munkatársait?
Hogyan lehet a motivációt pontosan mérni?

Ahhoz, hogy teljes erőbedobással dolgozzunk, motiváltnak kell lennünk, ami ösztönzi a telje-sítményt. A Hay Group kutatásai szerint a nagymértékben elkötelezett alkalmazottak 50%-kal nagyobb valószínűséggel múlják felül a teljesítmény célokat, és azok a vállalatok, amelyek legjobban tudják bevonni dolgozóikat, 4 és félszeres bevétel növekedést érnek el – ez a meg-növekedett forgalom, termelékenység és jövedelmezőség legfőbb kulcsa.
Saját motiváló mozgatórúgóink megértésével időt, energiát takarítunk meg, valamint radikáli-san javítjuk a saját teljesítményünket, elégedettségünket és eredményeinket azáltal, hogy a viselkedések mélyére ásunk és mélyebben megvizsgáljuk, hogy mi hajt minket előre – meg-nézzük a MIÉRTET.
Carole Gaskell ismerteti a motiváció gyökereit, segít felismerni saját és csapata-ink/szervezetünk motivációs ösztönzőit annak érdekében, hogy ismét felizzítsuk a szerveze-ten belüli tüzet, és hogy megértsük, hogyan lehet elérni és pontosan mérni a motivációt. En-nek messzire mutató jelentősége van saját magunk energizálása céljából és abból a szem-pontból is, hogy egy vezető igen komoly hatást tud majd elérni, ha tudja, melyek azok a moti-vációs mozgatórugók, amelyeket „meg kell nyomnia” a munkatársainál, ha csúcsteljesítményt akar elérni.

A workshop végére a résztvevők:

 • Megértik, mi az, ami az embereket motiválja és miért kritikus fontosságú a motiváció az üzleti teljesítményhez
 • Megismerik a motiváció 3 gyökerét
 • Tisztázzák, hogy mi az, ami motiválja őket – megtudják az összesített motivációs pontszámukat, valamint a 3 legjobb és a 3 leggyengébb motiváló tényezőjüket
 • Megismerik a 9 különböző, munkát és jó teljesítményt motiváló tényezőt és azt, hogy ezeket hogyan lehet másokban felismerni
 • Megtanulják, mik azok a mozgatórúgók, amelyekkel saját magukat és másokat moti-válhatnak
 • Megtudják, hogyan lehet mérni és nyomon követni a motivációs szinteket
 • Elsajátítják azt, hogy hogyan lehet a motivációt az egyénekre, csapatokra és az egész szervezetre kiterjeszteni

2017. november

Elpazarolt gondolatok!  – A kreativitás stratégiai szerepe

Előadó:   David J Hall
vezérigazgató, vendégtanár, cégalapító

Bemutatkozik az előadó

David J Hall2David J Hall 2011-ben megalapította az Ideas Centre-t (Ötletközpont), ami a kreativitás és az innováció iránt érzett szenvedélyéből fakadt. Korábban már bizonyította vezetői rátermettsé-gét különböző igazgató tanácsi pozíciókban, több különböző ágazatban is, a magán és az ál-lami szférában egyaránt.
Az Ideas Centre létrehozása előtt 10 évig Dave Hall a HFL Sport Science Ltd. vezérigazgató-ja volt, amely egy Newmarket-i központtal rendelkező gyógyszer-felügyeleti és megbízásos alapon kutatási tevékenységet ellátó vállalat. Általánosságban, 1984 óta többféle gyártó, szol-gáltató és technológiai transzfert alkalmazó cégnél dolgozott mérnöki, marketing és gyártás-irányító pozíciókban. A kreativitás, az innováció és a tökéletes szervezeti kultúrának a megta-lálására való törekvés eddigi életpályájának fő jellemzői.

 

Néhány kiragadott eredménye:

 • bekerült a Times Top 100 olyan cége közé, ahol a legjobb dolgozni
 • E-on díj – „Az Egyesült Királyság legenergikusabb főnöke!” (2007)
 • 2007-ben vendégoktató lett a Bedfordshire-i Egyetem Üzleti Kreativitás tanszékén

Időpont:   2017. november 28.    9.00 – 16.00

A workshop tervezett tartalma

A világ egyre gyorsabb ütemben változik, de azok a döntések, amelyeket meghozunk és azok a viselkedési formák, amelyeket mutatunk a „vélelmezett realitás” modelljén alapulnak, ame-lyek gyökere és kiindulópontja saját felfogásunk a múlt elavult mintáiról. KÖTELEZŐ olyan gyakorlatot és módszereket találnunk, amelyek megkérdőjelezik az elavult mintákat azért, hogy szabaddá tegyük gondolkodásunkat, hogy friss és újszerű (azaz kreatív) elképzeléseket alkossunk, melyekből ezt követően innováció lesz.

Ez a workshop bemutatja, hogy hogyan szabadulhatunk meg azoktól a korlátoktól, amelyek mindannyiunk elméjében léteznek, annak érdekében hogy szabadjára engedjük az Áttörést Eredményező Gondolat erejét, hogy olyan ötletekkel álljunk elő, amelyek újszerűek és egy-ben hasznosak is. A kreativitás kultúrája lényegesen megkülönböztet egy vállalkozást azáltal, hogy vonzza és megtartja a legjobb alkalmazottakat, mialatt növeli a hozzáadott értéket.

Eredmények
A résztvevők a következőket ismerik meg:

•    a vállalatuk kultúráján belüli kreatív gondolkodás stratégiai előnyeit;
•    azokat a korlátokat, amelyek minden egyén elméjében léteznek, és amelyek erőtelje-sen blokkolják a kreativitást;
•    konkrét technikákat, amelyekkel le tudják küzdeni ezeket az akadályokat;
•    egy gyakorlati és rendszer szemléletű megközelítést arra, hogy hogyan tudják megho-nosítani a kreativitást a vállalati kultúrában.

Megközelítés
Azáltal, hogy azonosítjuk a kreativitást hátráltató leglényegesebb akadályokat, lehetővé válik az, hogy olyan stratégiákat fejlesszünk ki, amelyek legyőzik ezeket és csak ezt követően tu-dunk szabad utat engedni a minden egyes dolgozóban rejlő, de jelenlévő kreativitásnak.

A workshop a következő témákat járja körbe:

1.    Korlátok
−    A gondolkodási folyamat
−    Az agy, mint mintaalkotó rendszer
−    Gondolkodásmód
2.    Megoldások
−    Játékosság
−    Kreatív problémamegoldó technikák
Esettanulmányokkal fogjuk bemutatni – hogy senkinek ne legyenek kétségei – a kreativitáson alapuló kultúra megteremtésének előnyeit.


2018. január

Diverzitás és befogadás – egy igazi versenyelőny

Előadó:    Rina Goldenberg Lynch
ügyvéd, igazgató, tanácsadó, coach, oktató
www.voiceatthetable.com

Bemutatkozik az előadó

Rina 20 éves ügyvédi tapasztalattal rendelkezik. Jogi karrierjét Washington D.C.-ben kezdte, dolgozott banki jogászként a Clifford Chance LLP-nél Londonban, valamint a londoni ING Banknál, a jogi osztály igazgatójaként.
Az alkalmazotti testület elnökeként Rina azt figyelte meg, hogy a legtöbb vezető nem hasz-nálja ki a dolgozókban rejlő összes képességet és ezáltal sok tehetség, odaadás és elkötele-zettség marad kiaknázatlanul. Ezen felül, a kolléganők mentoraként azt is tapasztalta, hogy támogatással és bátorítással a nők önbizalma szárnyra kap, miáltal képessé válnak a blokkoló belső elvárásokat félretéve, új célokat elérni.
Ezen felismerések birtokában és jogi, oktatói, közvetítői, valamint mentori készségei révén, Rina kiterjesztette szakértelmét a vezetőfejlesztés, csapat stratégia és az elkötelezettség növe-lés területeire is.
Szenvedélyesen hisz abban, hogy a nők potenciáljuk és lehetőségeik csúcsára tudnak érni azáltal is, hogy hűek maradnak természetükhöz és jellemükhöz. Rina 2014-ben otthagyta a nagyvállalatok világát, hogy létrehozhassa a Voice At The Table (Hang az asztalnál) nevű nemek szerinti  sokszínűséget hirdető butik tanácsadó szervezetet. A tanácsadó szolgálat olyan cégek fejlesztését segíti, amelyek a sokszínűséget vállalati erősségként használják úgy, hogy olyan vállalati kultúrát teremtenek, amelyben bármilyen háttérrel rendelkező egyén ér-vényesülhet és kiteljesedhet. Emellett a tanácsadó szervezet által működtetett Training Academy for Professional Women (A DolgozóNők Képzési Akadémiája) olyan „soft” kész-ségek elsajátítását kínálja nőknek és férfiaknak, amelyek által önbizalmat, rezilienciát és kez-deményező készséget fejleszthetnek annak érdekében, hogy teljes és profi hozzáállással ke-zeljék a feladatokat.

Rina a Professional Women’s Network London (Londoni Dolgozó Nők Hálózata) nevű jóté-konysági szervezet igazgató tanácsának is tagja, valamint executive coach és képzett ILM oktató.

A Voice At The Table egy stratégiai tanácsadó szervezet, amely úgy segíti a vállalatok prosperálását, hogy befogadó kultúrát teremt és a gondolatok színes diverzitását támogatja.

Az a célunk, hogy a vállalati kultúrát olyan környezetté alakítsuk, amelyben a nők (és a férfi-ak) saját egyéni módjukon érvényesülhetnek és teljesedhetnek ki.

Abban hiszünk, hogy ezáltal két célt érünk el (1) támogatjuk a cégek növekedését azzal, hogy a sokszínű munkaerő előnyeit kihasználják, és (2) képessé tesszük a nőket arra, hogy előlép-jenek és hosszú távon sikeresek legyenek pályájukon.

Ennek eléréséhez kétfajta megközelítés szükséges: (1) a vállalati kultúrát úgy kell átalakítani, hogy elismerjék mindenki egyéni tehetségét;
(2) támogatni kell a nőket abban, hogy természetes képességeiket, tehetségüket kamatoztat-hassák.

(1) Különböző szervezetekkel dolgozunk annak érdekében, hogy befogadóbb kultúrákat te-remtsünk és (2) a dolgozó nők önbizalmát, rezilienciáját és kezdeményezőkészségét fejlesz-szük. Azáltal, hogy mind az egyénre, mind a szervezeti struktúrára koncentrálunk, segítünk a vállalatoknak, hogy sikeresek maradjanak az egyre komolyabb versenyhelyzetben.

Mind nagy, mind kis vállalatokkal dolgozik Rina és csapata, többek között a BAML, ING (London & Amsterdam), American Express, Markit, Allianz, Dentons, Shearman & Sterling, Kimberly-Clark, PGIM Real Estate és sok más céggel.

Voice At The Table: támogatjuk a vállalatokat abban, hogy felismerjék dolgozóik kiak-názatlan lehetőségeit. Megmutatjuk férfiaknak és nőknek, hogy a maguk sokszínűségé-ben hogyan tudnak előre jutni és kamatoztatni valódi képességeiket. Megoldásaik báto-rítják a diverzitást, létrehozzák a legjobb csapatokat, valamint támogatják az innovációt és a növekedést.

FELKÉSZÍTJÜK VÁLLALATÁT A JÖVŐRE A NEMEK KÖZÖTTI EGYENSÚLY ÉS A GONDOLATOK SOKSZÍNŰSÉGE ÁLTAL

www.voiceatthetable.com
info@voiceatthetable.com

Rina 20 év nagyvárosi ügyvédi és felsővezetői tapasztalatát adja át, mindazon készségekkel együtt, amelyek a nagyvállalati életpálya jellemzői.
2013-ban Rina megalapította a Voice At The Table nevű stratégiai tanácsadó szervezetet, amelynek középpontjában a nemek diverzitá-sa és a befogadás áll.     „Az a cé-lunk, hogy a vállalati kultúrát egy olyan közeggé alakítsuk át, amely-ben a nők (és a férfiak) saját egyéni módjukon tudnak kitelje-sedni.”
Hiszünk abban, hogy ily módon két célt érünk el: (1) segítjük a cégek növekedését azáltal, hogy a sok-színű munkaerő előnyeit kihasz-nálják, és (2) képessé tesszük a nőket arra, hogy előlépjenek és hosszú távon sikeresek legyenek pályájukon.

Időpont:  2017. január 19.    9.00 – 16.00

A workshop tervezett tartalma

„Az erő a különbözőségben rejlik, nem a hasonlóságban.”

Stephen Covey
„7 habits of highly effective people”
(A nagyon eredményes emberek 7 szokása)
c. könyv szerzője

Egy szervezet számára a diverzitás kapcsán a következő előnyöket szokták említeni, ami javulást eredményez:

 • a döntéshozatalban
 • a tehetségek megtartásában és fejlesztésében
 • új termékek és szolgáltatások fejlesztésében
 • az innováció és a kreativitás területén
 • az üzleti növekedésben
 • a befektetések megtérülésében, a bevételek növekedésében és egyéb pénzügyi mutatókban

Forbes Magazine:
„Nem azok a sikeres cégek, amelyek felépítenek egy üzleti vállalkozást, azután felfedezik a diverzitást, mint valami jó-ha-ez-is-van jellemzőt. A valóban sikeres és innovatív vállalatok azok, amelyek már akkor sokszínű csapatokat építenek, amikor a saját lakásukból vagy a szü-leik garázsából indulnak el. A diverzitás egyfajta mentalitás, hozzáállás nem csupán stratégi-ai szükséglet.”

Témáink:

 • Mi a diverzitás és hogyan teremtjük meg
 • Milyen bizonyíték van a diverzitás előnyeinek alátámasztására?
 • Hogyan tudjuk teljes mértékben kihasználni a sokfajta munkaerő előnyeit?
 • Példák az üzleti világ legjobb gyakorlataira

A résztvevők az előadás és a stimuláló gyakorlatok révén felfedezik a diverzitás előnyeit saját vállalatuk számára és megtanulják, hogyan növelhetik, gondozhatják és fejleszthetik azt, an-nak érdekében, hogy saját cégük sikeresebb legyen.