Dr. Gogolák Zoltán
executive és business coach, szervezetfejlesztő

Coach hitvallásom, hogy a coaching mindenkinek segítséget jelenthet, aki önszántából akarja a változást, aki elismeri, hogy segítséggel könnyebben, gyorsabban lehet tovább lépni és aki akarja a coachingot. A coaching a kívánt eredmények elérését gyorsítja, könnyíti meg a coach és az ügyfél együttműködése, közös tanulása révén.
Ezért olyan vezetőket, vállalkozás tulajdonosokat segítek, akik változni, változtatni, fejlődni, vagy fejleszteni akarnak. Magukat és szervezetüket, vállalkozásukat egyaránt. Hiszem, hogy egy szervezet megváltoztatása a vezetők változása nélkül hatékonyan nem lehetséges. Munkámat olyan coachként, változás menedzserként, szervezetfejlesztőként végzem, aki az emberre és a folyamatokra is koncentrál. A coaching nem a cél, hanem az eszköz a változásban.
Elsősorban az üzleti és vezetői coaching területén vállalok megbízásokat, de kis számban life coaching esetekkel is foglalkozom.
A szervezetfejlesztésben a folyamat elemzést, a szervezeti és kommunikációs hálózatelemzést alkalmazom. A coaching kiegészíti ezeket, segít a vezetőknek, hogy megtalálják azt az utat, amelyen a leghatékonyabban lehet haladni a szervezeti és egyéni célok felé. A szervezetfejlesztésben is coaching szemléletű megközelítéssel vezetem az interjúkat, workshopokat, a személyek, csapatok saját erőforrásait tárjuk fel és használjuk az eredmények, a változások elérésére.
Pályámat a természettudományokban kezdtem, 10 éves tudományos kutatói munka után váltottam a versenyszférába.
Kezdetben kommunikációs, direkt kommunikációs, majd üzletfejlesztési projekteken dolgoztam. Ezt követően egy piacvezető cég igazgatóságában dolgoztam 6 évig, majd saját tanácsadó céget alapítottam 2002-ben. Széleskörű vezetési tapasztalatokat szereztem különféle méretű, a legkülönfélébb területeken működő vállalkozásokban, szervezetekben.
Jelenleg általában nagyobb szervezetek folyamataival, stratégiájával foglalkozom, coaching módszereket használva a szervezetfejlesztésben, illetve vezetői és üzleti coaching üléseket tartok.
Fontosnak gondolom saját fejlesztésemet, a folyamatos tanulást, mert csak így tudom az ügyfeleket a legjobban támogatni céljaik elérésében. Ezért rendszeresen veszek részt konferenciákon, workshopokon, tréningeken, szupervíziókon.
Aktív szerepet vállalok a Professzionális Coaching Egyesület operatív csapatában, illetve a Magyarországi Coach-szervezetek Szövetségének Minősítési és Képzési Tanácsadó Testületének tagja vagyok. Saját coaching eszközt is fejlesztettem Coachng by Bible elnevezéssel.