Nyikon Ágnes, life & karrier coach, ACC

Az egész életemet és a munkám minden aspektusát átszövi, hogy másokat segítek a személyes fejlődésben. Egyrészt nemzetközi projektekben veszek részt különböző oktatási és fejlesztési programok keretében, ami sok utazással és rengeteg kalanddal jár. Másrészt coachként és karrier választási specialistaként dolgozom mindazokkal, akik ki szeretnének mozdulni a jelenlegi helyzetükből és változtatni szeretnének a munkájuk, hivatásuk területén.
Mindig is érdekelt a siker receptje. Sokat olvastam és kutattam róla és rájöttem, hogy az odavezető út a látszat ellenére mégsem annyira bonyolult, ha megfelelő önismerettel rendelkezünk és tisztában vagyunk a képességeinkkel és céljainkkal. Azt tapasztalom, hogy sok ember álma egy szépen ívelő karrier, azonban mégsem mindenkinek sikerül ezt megvalósítani.
Azért foglalkozom life és karrier coachinggal, mert természetemből fakadóan érdekelnek az emberek és a bennük rejlő képességek felszínre hozása. Coachként segítek feltárni és kihozni az ügyfeleimben rejlő lehetőségeket, hogy megtalálják, mi az, amiben a legjobbak és hogyan tudják az erőforrásaikat a legjobban használni. Számomra az a legnagyobb öröm és siker, amikor látom, hogy a hozzám forduló személy fejlődik, halad az életében és eléri a kitűzött céljait.
Személyiségemet tekintve céltudatos, vidám, barátságos és nyitott vagyok, folyamatosan tanulok és bővítem az ismereteimet, a problémákra lehetőségként tekintek.
Hiszem, hogy úgy tudunk pozitív változást létrehozni, ha azt csináljuk, amit szeretünk és ezáltal inspirálni tudjuk a környezetünket.