(Tóth) Vogt Andrea PCC
Career Transition & Leadership Development Coach

Hitvallás és metodológia
Szenvedélyesen keresem a tanulás és megújulás lehetőségét életem minden pillanatában. Vallom, hogy egy mások tudatosodását és fejlődését támogató hivatás élethossziglan tartó, folyamatos, mély önismereti munka melletti elkötelezettséget igényel. A coaching hitvallásom szerint két tudat találkozásának közös alkotása. Én a kapcsolat lélekgyógyító erejébe hiszek, abban hogy az ügyfél és a coach kapcsolódásának minőségén múlik az ülés mélysége és az együttműködés sikere. A kapcsolódás ereje és minősége teszi lehetővé, hogy az ügyfél is mélyebb kapcsolatba kerüljön saját magával, amely a valódi és tartós változás kulcsa. Legfőbb alapelvem, hogy a jelenlét, ill. a tudatosság növelése a felnőtt tanulás, fejlődés és változás alapfeltétele. Hiszek a módszertani sokszínűség transzformáló erejében. Az ügyfél aktuális megoldandó feladatának megfelelően a megközelítések és pszichológiai modellek széles skáláját alkalmazom a coaching intervenciók során (Gestalt, Transactional Analysis, Transpersonal-, Existential Psychology, Inner Game, Cognitive Behaviour, Solution Focused), hiszen az ügyfél problémájával mindig csak olyan szinten lehet dolgozni, amilyen szinten az ügyfél ahhoz hozzáfér. A jelenlét-központúság azonban, mint alapfilozófia és vezérelv átitatja életem és hivatásom minden pillanatát. Hiszem, hogy a változás akkor valódi és tartós, ha lényünk teljességét vonjuk be a megismerésbe, megértésbe és tanulásba. A legfontosabb eszköz én vagyok, a jelenlétem, hiszen ez egy olyan hangszer, amellyel a legtöbbet, a legjobbat, a legértékesebbet tudom kihozni magamból, a másikból, a helyzetből és a kapcsolatból.

Háttér
Pszichológusként végeztem az ELTE Bölcsészkarán, majd HR Managementből szereztem diplomát. A Nemzetközi Coaching Szövetség (ICF) által akkreditált PCC (Professional Certified Coach) vagyok. Coach képesítéseimet a NeuroLeadership Institute, az Academy of Executive Coaching (AoEC), valamint a Gestalt Coaching Center – ICF által akkreditált iskoláknál szereztem. Szakmai pályafutásom Dr. Telkes József Vezetői Tanácsadó Irodájánál kezdtem. Az elmúlt 26 év során közép- és felsővezető keresés, kiválasztás, fejlesztés területén szereztem széleskörű tapasztalatokat. A 1992 óta foglakozom felsővezetői coachinggal vállalati és egyéni szinten egyaránt. Szervezeti szinten ügyfeleim különböző nemzetiségű, kultúrájú, vezetési stílusú hazai és nemzetközi vállalatok felsővezetői, akiket olyan ütőképes csapat, ill. szervezet kialakításában, fejlesztésében és inspirálásában támogatok, amely rugalmasan és hatékonyan képes reagálni az állandóan változó és egyre zordabbá váló piaci körülmények kihívásaira. Egyéni ügyfeleimnél pedig, azt a tudatosodási folyamatot támogatom, amely arra ösztönzi, hogy az aktuális feladatán keresztül jobban megismerje, megélje önmagát és a benne rejlő lehetőségeket egyre inkább kibontakoztatva harmóniába kerüljön önmagával, környezetével, és megtalálja szerepét, feladatát a világban. 2014 óta Mentor coachként, 2016-tól pedig társtrénerként támogatom az MMS Institute – CHN Nemzetközi Coach Iskola diákjainak fejlődését.

Specializáció
Válság-, változás-, és karriermanagement, vezetői hatékonyság-, valamint az érzelmi és spirituális intelligencia fejlesztése, a hivatás és az élet egyéb területei közötti egyensúly megteremtése.