Vogt Andrea PCC, EIA SP
Career Transition & Mentor Coach
Mentor – Tao to Self

Hitvallás és metodológia:
A coaching hitvallásom szerint két tudat találkozásának közös alkotása. Az emberi lélek mélységeit és titkait feltáró mély önismereti munka érdekel, a lét mélységeihez való – fogalmakon és formákon túli- lényegi kapcsolódás, amely a folyamatos megújulás lehetőségét biztosítja. Vallom, hogy már minden eredendően létezik bennünk, csak hozzá kell férnünk és engednünk kell, hogy megmutatkozzon. A kapcsolat lélekgyógyító erejében hiszek, abban, hogy az ügyfél és a coach kapcsolódásának minőségén múlik az ülés mélysége és az együttműködés sikere. A kapcsolódás ereje és minősége teszi lehetővé, hogy az ügyfél is mélyebb kapcsolatba kerüljön saját magával, amely a valódi változás és átalakulás kulcsa. Életem során az emberi természet titkait feltáró ősi bölcseleti tanításokkal, valamint számos filozófiai és pszichológiai modellel megismerkedve és ezekből építkezve kialakítottam saját stílusomat. Belűről vezetetten a saját utamat járom és a folyamatos megújulás lehetőségét keresem.
Legfőbb alapelvem, hogy a jelenlét teljessége és a tudatosság növelése a fejlődés és átalakulás alapfeltétele. Hiszem, hogy a változás akkor valódi és tartós, ha lényünk teljességét vonjuk be a megismerésbe, megértésbe és tanulásba. A legfontosabb eszköz én vagyok, a jelenlétem, hiszen ez egy olyan hangszer, amellyel a legtöbbet, a legjobbat, a legértékesebbet tudom kihozni magamból, a másikból, a helyzetből és a kapcsolatból. Felelősségem coachként tehát a teljes, tudatos JELEN-LÉT és ráhangolódás, valamint a keretek megteremtése és megtartása, amely lehetővé teszi az áramláshoz való kapcsolódást, és így megnyílhat az a tiszta, csendes tér, ahol megtörténhet a felfedezés, átalakulás és meghaladás csodája.

Háttér
Pszichológusként végeztem az ELTE Bölcsészkarán, majd HR Managementből szereztem diplomát. A Nemzetközi Coaching Szövetség (ICF) valamint az Európai Mentoring és Coaching Council (EMCC) által akkreditált PPC (Professional Certified Coach) és EIA SP (Senior Practitioner Coach & Mentor) vagyok. Coach képesítéseimet a NeuroLeadership Institute, az Academy of Executive Coaching (AoEC), valamint a Gestalt Coaching Center – ICF és EMCC által akkreditált iskoláknál szereztem. 1991 óta közép- és felsővezető keresés, kiválasztás, fejlesztés területén szereztem széleskörű tapasztalatokat. 1992 óta foglakozom felsővezetői coachinggal vállalati és egyéni szinten egyaránt. 2014 óta Mentor coachként, 2016-tól pedig társtrénerként támogatom a CHN Nemzetközi Coach iskola diákjainak fejlődését.

Küldetés és specializáció
Az elmúlt 10 évben elsősorban olyan ügyfelekkel dolgozom, akik keresik életük értelmét, célját, vagyis arra a kérdésre keresik a választ, hogy „Ki vagyok én?” „Mi dolgom a világban?” Abban a mély önismereti utazásban vagyok útitárs, amely során az ügyfelem aktuális feladatán keresztül felfedezi valódi önmagát, megismeri és hagyja feloldódni azokat a szakadékot teremtő belső akadályokat (érzés, gondolat, hit, tudatalatti program), amelyekkel önmagát korlátozza abban, hogy a benne rejlő lehetőségeket és erőforrásokat egyre inkább felszínre hozva közelebb kerüljön tiszta énjéhez, harmóniába kerüljön önmagával, környezetével és megtalálja szerepét, feladatát a világban.

8-as fokozatú Pránanadi mester vagyok, napjaim része a rendszeres önreflexió, meditáció és gyakorlás.