CHN Coach Iskola

Elindult a 7. évfolyam
2017 októberében indul a CHN Nemzetközi Coach Iskola
8. évfolyama

Időpontok: 2017. október 17-18., 2017. november 15-16-17., 2018. január 9-10-11.
Részvételi díj: €1490 + ÁFA + helyszín költség

ICF ACSTHchn_nemzetkozicoachiskola_logo_2017-01_400px

“Ajánlom a CHN Coach Iskolát azoknak, akik nemzetközi színvonalú képzést keresnek. Ideális alapozó képzés, ahol a terület szakértőitől a módszerek egy széles skáláját ismerhettük meg, azokat azonnal be is építve a gyakorlatba. Számomra nagy pozitívum, hogy a coach személye is górcső alá kerül, és, hogy az ő kompetenciái és integritása fontos elvárást képeznek, mert ez a szakma hírnevének és a coaching szolgáltatás színvonalának garanciája. Felbecsülhetetlen hozzáadott érték a képzés során nyújott többlet támogatás és egyéni figyelem, valamint a neves külföldi előadók által tartott workshopokon való részvételi lehetőség.”

Szlávik Krisztina
Coach

“Hosszú éveket segítő, támogató munkakörben dolgozva értem meg arra, hogy mindazt, ami átöleli a mindennapjaimat tudatosabban folytassam tovább. Ekkor találtam rá egy coachra, akivel a saját céljaimon dolgozva tudatosodott bennem, hogy ez az az irány, amelyben magam is szeretnék még inkább elmélyedni, úgy érezvén, hogy ez a mindennapi munkámban is nagy segítségemre lesz. Ekkor merült fel az a szokásos kérdés, hogy melyik képzést válasszam, merre is induljak? Mivel leginkább a szervezeten belüli munka csapatokkal, teamekkel foglalkoztat leginkább, így coach-om tanácsára ellátogattam a CHN egyik, Team coachinggal foglalkozó programjára. Ebédidőben már sejtettem, de a nap végére biztos voltam abban, hogy ez az a csapat, akikkel tovább szeretném mélyíteni tudásomat. Jelentkeztem is a következő Coach képzésre, melyet 2015 nyarán be is fejeztem.
Hogy mi az, ami akkor é s azóta a legfontosabb? A képzések alkalmával sikerült megélni egy olyan élményt, ami azóta is folyamatosan kísér. Egyrészt mind szakmailag mind emberileg rengeteg kaptunk Judittól és Cherie-től,mind szakmailag mind emberileg, ők számomra példaképekké is váltak, valamint kialakult egy olyan támogató, fejlődést segítő légkör csoporton belül amely nélkülönözhetetlenné vált sokunk számára mára. Mindemellett rengeteg tudással gyarapodtam magam is, egyrészt önmagamról, másrészt természetesen a mindennapok vonatkozásában is. Olyan tudással, felismerésekkel gyarapodtam, melyek egész életem vonatkozásában minőségi átalakulást hoztak. Ezekre csak kivételes emberek által kivételes pillanatokban lehet szert tenni. Köszönet ezért Mindannyiuknak.”

 Józan Eszter

“Hogyan segített a coaching képesítésem nemzetközi pozíció elnyerésében és hogyan segít a nemzetközi porondon történő helytállásban?”
“A nemzetközi coach képesítésem, amit itthon Judit programján szereztem  jelentős szerepet játszott és játszik karrier utam alakulásában, abban, hogy a   Magyar Telekom budapesti központjából sikerrel pályáztam egy transzformációs program menedzseri pozíciójára az anyavállalat, Deutsche Telekom németországi központjába.
A sikeres pályázati anyag összeállításában és az interjúra való felkészülésben coach-csal dolgoztam,  egyik kolléganőm karrier coaching támogatása rengeteg megerősítést és önbizalmat adott.
A vezetőm visszajelzése alapján a kiválasztás során, a pozíció elnyerésében határozott előny volt, hogy nemzetközileg akkreditált coach diplomával is rendelkezem és a coaching szemléletet képviselem, lévén változás menedzseléshez kapcsolódó munkakörről van szó, ahol fontos és hasznos a coaching szemlélet alkalmazása.
A coaching szemléletem a Németországban töltött fél év során mind az itteni nemzetközi csapatba történő gördülékeny beilleszkedésben, mind az interkulturális közeg elfogadásában és az ebben való működésben és teljesítésben is támogat. Szervezeti szinten azok a szakmai ötleteim, amelyeket  a coaching szemléletre alapozva kezdeményeztem rendkívül hatékonynak és eredményesnek bizonyultak, és pozitív fogadtatásra találtak kollégáim, vezetőim körében.”

Kovács Veronika
Transzformációs program menedzser,
Deutsche Telekom,
Strategy Execution Europe& Technology
Bonn, Németország

“Tanulni jó. Másokat fejleszteni nagyszerű.  Jó társaságban időzni mindig feltöltődés. Ha valaki mindezeket egyszerre szeretné megtalálni, akkor egy coaching iskola a legjobb hely a számára.
A CHN rendezvényein és Judit „iskolájában” létezni nehéz, de hálás is egyszerre. Nehéz, mert az ember figyel, hogy sokat gyarapodjon a tudása, de ugyanakkor hálás dolog ott lenni, mert a légkör, a sok nyitott ember, a sok segítség és visszajelzés, amit kap a résztvevő, segít abban, hogy észrevétlenül rohanjanak az órák!
Számomra a nemzetközi színvonal alapkövetelmény. Így volt a sportban, így volt a bankszakmában és így van a coaching szakmában is! A CHN szervezésében rendezett eseményeken rengeteget gyarapodunk mi, résztvevők, mert nemzetközi a színvonal.
A különböző coaching megközelítések igazi játék paradicsomot jelentenek, megismerve  őket úgy éreztem magam, mint egy önfeledt gyerek a játékboltban! Színes, végtelen variációk, mindenki talál magához illeszkedőt, amiből azután megszülethet a saját modell!
Mert  amíg a nemzetközi coachokat hallgatjuk, megszületik bennünk valami új és megismételhetetlen, olyan tudás, ami egy életre szól! Szóval egy ilyen iskola nem más, mint játék, tudás gyarapítás és barátságok születése! Ráadásul kiváló coach is válhat belőled! Csak ajánlani lehet…..”

 

Mizsér Attila
Olimpiai bajnok, tréner és coach

 

 

 

A 60+ órás ICF akkreditált képzési program célja leginkább a szervezetben dolgozóknak nemzetközi szintű coaching tudást adni, hogy akár vállalati belső coachként dolgozhassanak vagy vezetőként coaching készségekkel felvértezve sikeresebben tudjanak működni. A program jó kiinduló pont azoknak is, akik majd főállású coachként szeretnének dolgozni. Már képzett coachokat is szívesen látunk, akik az ICF ACC szintű minősítését szeretnék több tudással, egyszerűbb módon megszerezni.
A képzést a CHN együttműködésben nyújtja a 1975-ben San Francisco-ban alapított MMS Coach Training Intézettel. Ez az Intézet jelenleg Hollandiában és Ázsiában nyújt még képzéseket.
http://www.drcherie.com/mms-coach-training
Dr Chérie Carter-ScottProfesszionális coachként nekem fontos munkám során a nemzetközi coaching sztenderd betartása mind coach megbízásaim során, mind coachingot oktató tanárként, ezért követem munkám során az ICF kompetenciákat. Nemzetközi coaching oktatási együttműködéseim folyamán elengedhetetlen, hogy olyan coachokkal  dolgozzam együtt, akik ezt a tudást és színvonalat képviselik, és akiktől én is  – 4 coach iskola és közel 4 tucat CHN workshop után – még mindig tanulni tudok.
Az International Coach Federation-nel (ICF) együttműködve, és rajta keresztül ismertem meg dr Chérie Carter-Scott MCC amerikai coachcsot, aki a 70-es évek közepe óta foglalkozik vezetőfejlesztéssel és coachinggal a világ számos táján. ICF akkreditált coach iskolája van  USA-ban, Hollandiában és Bangkokban, 17 könyvet adott ki Amerikában és online programjai is futnak. Chérievel együtt tettük össze a CHN Nemzetközi Coach Iskola tanrendjét,  azt a 8 egésznapos modulból álló képzést, amit 2017 áprilisától  immár 6. alkalommal kínál a CHN. Összességében ez lesz a CHN Nemzetközi Coach Iskola 8. évfolyama. Büszkék vagyunk, hogy nemzetközi ICF akkreditált coach képzést honosítunk meg itthon megengedhető (semmikép nem a kinti árakat követve) áron.

Mit kínál a képzés:

 • 60+ órás ICF ACSTH képzés angolul és magyarul (az angol rész fordítással zajlik és csak a képzés egy részét teszi ki – 2 napot ),
 • lehetőség ICF MCC és PCC coachoktól tanulni,
 • ICF ACC szintű tudás,
 • az ICF kompetenciáinak, etikájának és szakmai sztenderjének megismerése és elsajátítása (11 coach kompetencia elméletben és gyakorlatban)
 • több mint 50% időben coaching gyakorlás a képzés alatt
 • integrált képzés – több coaching irányzatot és modellt tanítunk meg, (Megoldásközpontú Coaching,   TA,  Gestalt, Co-Active Coaching irányzatok kerülnek bemutatásra),
 • részvétel a CHN nemzetközi workshopjain plusz lehetőségként, azokon a programokon, amik a képzés alatt zajlanak 2017 első félévében, a CHN 7. évadja alatt,
 • CHN videók bemutatása a képzés során,
 • szakmai konzultáció egyénileg igény szerint a modulok között,
 • kiscsoportban coaching gyakorlás – a résztvevők egymás közt – a modulok között,
  a program magában foglal MBTI oktatást is.

jelentkezes_120

 

A programot követően lehetőség van az ICF ACC vizsgára felkészítőn részt venni és szintén lehetőséget kínálunk ICF ACTP programon tovább tanulni.

A program utolsó 3 napján egy-egy délelőtt magyar kollégáim mutatnak be egy-egy coaching irányzatot, ami Magyarországon ismert és népszerű:

 

Vizi Bea 100pxVizi Bea ACC – Tranzakció AnalízisDr Malatinszky Judit 100px
Coach, mentor coach, senior tréner

 

dr Malatinszky Judit – Gestalt alapú coaching
dipl. szupervizor, coach, Gestalt terapeuta

TegyiEniko_100px

Tegyi Enikő PCC – Solutionfocus coaching
coach, coachképző tréner

 

 

 

 A programban Vogt Andrea ACC coach lesz a co-tréner.

Vogt AndreaHáttér
Pszichológusként végeztem az ELTE Bölcsészkarán, majd HR Managementből szereztem diplomát. A Nemzetközi Coach Szövetség (ICF) által akkreditált coach vagyok. Coach képesítéseimet a Results Coaching System (RCS), az Academy of Executive Coaching (AoEC), a CHN Nemzetközi Coach Iskola, valamint a Gestalt Akadémia, ICF által akkreditált iskoláknál szereztem. Szakmai pályafutásom Dr. Telkes József Vezetői Tanácsadó Irodájánál kezdtem. Az elmúlt 25 év során közép- és felsővezető keresés, kiválasztás, fejlesztés területén szereztem széleskörű tapasztalatokat. A 90-es évek közepe óta foglakozom felsővezetői coachinggal vállalati és egyéni szinten egyaránt. Szervezeti szinten ügyfeleim különböző nemzetiségű, kultúrájú, vezetési stílusú hazai és nemzetközi vállalatok felsővezetői, akiket olyan ütőképes csapat, ill. szervezet kialakításában, fejlesztésében és inspirálásában támogatok, amely rugalmasan és hatékonyan képes reagálni az állandóan változó és egyre zordabbá váló piaci körülmények kihívásaira. Egyéni ügyfeleimnél pedig, azt a tudatosodási folyamatot támogatom, amely arra ösztönzi, hogy az aktuális feladatán keresztül jobban megismerje, megélje önmagát és a benne rejlő lehetőségeket egyre inkább kibontakoztatva harmóniába kerüljön önmagával, környezetével, és megtalálja szerepét, feladatát a világban. 2014 óta az összes évfolyam alatt mentor coachként támogattam a CHN Nemzetközi Coach iskola diákjainak fejlődését.

Hitvallás és metodológia
Szenvedélyesen keresem a tanulás és megújulás lehetőségét életem minden pillanatában. Vallom, hogy egy mások tudatosodását és fejlődését támogató hivatás élethossziglan tartó, folyamatos, mély önismereti munka melletti elkötelezettséget igényel. Hiszek a módszertani sokszínűség transzformáló erejében. Az ügyfél aktuális megoldandó feladatának megfelelően a megközelítések és pszichológiai modellek széles skáláját alkalmazom a coaching intervenciók során (Solution Focused, Cognitive Behaviour, Transactional Analysis, Inner Game, Gestalt, Transpersonal-, Existential Psychology). A jelenlét-központúság, mint alapfilozófia és vezérelv azonban átitatja életem és hivatásom minden pillanatát, mert abban hiszek, hogy a változás akkor valódi és tartós, ha olyan körülményeket teremtünk, hogy lényünk teljességét vonjuk be a megismerésbe, megértésbe és tanulásba. Legfontosabb eszközöm önmagam, hiszen ez egy olyan hangszer, amellyel a legtöbbet, a legjobbat, a legértékesebbet tudjuk kihozni magunkból, a másikból, a helyzetből és a kapcsolatból.

Specializáció
Válság-, változás-, és karriermanagement, vezetői hatékonyság-, valamint az érzelmi és spirituális intelligencia fejlesztése, a hivatás és az élet egyéb területei közötti egyensúly megteremtése.

jelentkezes_120

 

Helyszín: Holiday Beach Budapest, Budapest, Piroska 3-5., 1039

Holiday Beach Budapest térkép

 

jelentkezes_120

 

Jelentkezés: abri.judit@executivecoach.co.hu
Kérdés esetén várom hívását: Ábri Judit 06 70 77 22 419


 

MBTI képzés Nyílt Est-tel kombinálva a CHN Nemzetközi Coach Iskolán (2015. május):


 

Coaching Movie  – Film a coachingról

 

Chérie főszereplője a coachingról készülő nemzetközi bemutatásra szánt kisfilmnek, amelynek előzetese itt tekinthető meg:


 

A CHN Nemzetközi Coach Iskoláról:

A CHN egyenesen az USA-ból és Hollandiából hozza el  Magyarországra ezt a hosszú múltra visszatekintő, már bizonyított, ismert és elismert, akkreditált coachképzést.
Ajánljuk a képzést mindenkinek, aki önismeretben fejlődni szeretne, szeret emberekkel foglalkozni és coach hivatásban gondolkodik, vezetői készségeit coach készségekkel szeretné kiegészíteni „csak” szeretne jobb ember és jobb társ lenni….. és még számos indokunk van, de a legfontosabb, hogy mindenki megtalálja saját fejlődési útját és mi ehhez vagyunk partnerek.

 

 

chérie judit 3


Az én szakmám most az évelején, az újévi fogadalmak közepette nemcsak, hogy nagyon népszerű, de sokszor szükséges is a siker érdekében.
Mert én vagyok, aki támogat, hogy megcsináld, amit magadnak megfogadsz. Amit nekem kell csinálnom az nem más, mint jelen lenni – fókuszált figyelemmel, tudatos éberséggel, lényegre törő kérdésekkel, kikívánkozó megfigyelésekkel, örök kíváncsisággal, korlátlan érdeklődéssel. És persze hoznom kell az eszközeimet; mind az 5 érzékszervemet. Hozni kell a figyelmem, a megfigyelő készségem, a szemem, hogy lássam, ami előttem kibontakozik, és meghalljam azt is, ami kimondatlanul is mögötte megbújik. Kell a 6. érzék is, a tudatom, hogy felismerjem, ami ott előttem játszódik és formálódik. Bátorság is kell, hogy megmerjem kérdezni, el merjem mondani,  nemcsak azt, amit látok, hanem azt is, amit érzek, és azt is, amit az ösztöneim súgnak. És persze figyelem és hallgatom a másik székben ülőt. Az is érdekel – de nagyon! -, hogy ő mit érez, min megy át, és mi megy át rajta.

Én, amikor az ügyfelemmel dolgozom, akkor táncolok. Táncolok ott a pillanatban a felmerülő gondolatok hullámán, élvezem a hullámot megelőző csendet és csak ülök bele süppedve a székbe immár a realitások talaján, mert a vágyakon túl az is kell, és hallgatok és figyelek, hisz ez a munkám. De nem én dolgozom, hanem, aki velem szemben ül. Ott peregnek a fejben az események, tolulnak az új gondolatok, jönnek az ötletek és csak jön vele egy megoldás is….. és én megvárom, kivárom.

Együtt valami olyan új dolgot hozzunk létre, ami egyedül nem menne. És, amikor sikerül az nem az én érdemem, nem az enyém, hisz én a coach vagyok, és arról szól a napom, hogy támogatok…. akár újévi fogadalmakat is.

Ábri JuditVon Bartheldné Ábri Judit PCC

executive coach és kommunikációs tanácsadó
CHN Program Igazgató
www.coachinghataroknelkul.hu
+36 70 772 2419


„Judit a képzésein nagyon figyel a minőségre, a nemzetközi mércét követi és sokszínű, gazdag tananyagra épít. Sokféle coaching irányzatot megismertünk és különféle eszközöket kipróbáltunk az együtt töltött napok alatt. Végig nagyon jól éreztem magam.Számomra a leghasznosabb a sok coaching gyakorlás volt  és a visszajelzések, amiket kaptam, amelyektől folyamatosan fejlődtem. A jó hangulathoz Judit pozitív, energiával teli hozzáállása nagy mértékben hozzájárult.”

Urbán Vera ACCUrbán Vera
Karrier coach,
executive search specialist

A megfelelő coach képzés/intézmény kiválasztásakor nagyon körültekintően jártam el, majd végül a Coaching Határok Nélkül által nyújtott program mellett tettem le a voksomat. Utólag is állíthatom, hogy a legjobb döntésnek bizonyult!

A tréningen az elméleti tudás-átadás és a coaching gyakorlatok ideálisan és kiegyensúlyozottan váltották egymást. Ami számomra a legtöbb pluszt jelentette az az, hogy számtalan coaching modelt ismertünk meg, majd a képzés végére minden résztvevő a saját stílusa alapján alakíthatta ki a saját coaching modelljét. A tréning a könnyen elsajátíthat és nagyon hatékony coaching eszközök megismertetésével sem szűkölködött.

Az oktatók nemzetközi gyakorlati tapasztalata és szakmai háttere lehetővé tették, hogy az adódó kérdéseinkre kimerítő, a való életből hozott és megtörtént esetekből származó példák alapján kapjuk válaszokat, példákat.

Többek között a oktatók irányításának és támogatásának eredményeképpen kivételesen jó csoportszellem alakult ki, amelyet az egymással szembeni bizalom és az őszinteség hatott át. Ennek köszönhetően a személyes átalakulásunkkal és a coaching gyakorlatokkal kapcsolatos sikereket és nehézségeket rendszeresen megoszthattuk egymással és így lehetővé téve, hogy egymástól is tanuljunk.

A tréningen való részvételem HR szakemberként és magánemberként is komoly átalakulást hozott az életembe.  A képzést vezető szakemberek profizmusa, pozitív életszemlélete és elkötelezettségük mind tovább (sz)építették az tréning élményét.

Őszintén ajánlom a CHN által nyújtott coaching képzéseket azoknak, akik még keresik a megfelelő oktatási intézményt.

Ujvári Beáta
Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz HR-igazgatója és coach

A CHN Nemzetközi Coach Iskola képzésen részt kell venni. Nem a kiváló tanárok és csapat miatt, nem a nemzetközi minősítés miatt, hanem elköteleződésből az emberek támogatása iránt, elköteleződésből a tudás és tanulás iránt. Azért, amit emberileg és szakmailag ad nekünk Judit és Chérie. Azért,  hogy saját ösztönös figyelmünkkel és ezek a kiváló szakemberek önzetlenül átadott szaktudásával felvértezve a legjobbat hozzuk ki az emberekből és magunkból.

Ugray Nikolett

coach


Dr Chérie Carter-Scott önéletrajza

Chérie Carter-Scott MCC 2Dr Chérie Carter-Scott az ICF által elismert Master Coach, akit sokan a “coaching anyjaként ismertnek 1974 óta”. Már akkor coacholt és oktatott coachokat, amikor azt még nem is ismerték önálló szakmaként.  A New York Times “bestseller” eladási lista első helyére a 40 országban megjelent és több mint 4 millió példányban elkelt könyveivel került, melyek az “If Life is a Game, These are the Rules”, a “ Transformational Life Coaching” egy coach kézikönyv, “Negaholics: Stop Being Negative and Reclaim Your Happiness” és további 14 könyvcím.

Dr Carter-Scott kizárólagos producere a 2016-ban megjelenő Coachig Movie-nak.  Oprah gyakori vendége volt már és számtalanszor jelent meg nemzetközi média turnén, mint pl. The Today Show, CNN illetve tucatnyi TV, rádió és nyomtatott sajtóban megjelent interjút adott. Média szereplései mellett, 5 kontinensen több, mint 30 országban dolgozott már és jelenleg Európában, Ázsiában és Dél-Amerikában  oktat coachokat.

Dr. Chérie Carter-Scott az MMS Institute, LLC  vezérigazgatója (www.themms.com). Egy vállalat, amelynek coach csapata személyi fejlesztéssel, szakmai tréningek és nagyvállalatok számára testre szabott programok levezetésével foglalkozik.

Ügyfeleivel coaching, mentorálás, coach supervízió területeken dolgozott és jelenleg részt vesz az ICF általi képzésen, hogy a világszinten összesen 100 kiemelt ICF értékelővé váljon.

Szakértője a következő területeknek: motiváció, önértékelés, ügyfélkapcsolatok, változás menedzsment, kommunikációt képességek, csapatépítés, coaching, mentorálás, ügyfélszolgálat,  “negaholizmus” (negativitás lekűzdése) és vezetőképzés.  Az MMSVT.com oldalán, online előfizetői számára 130 modult és 20 online kurzust kínál.

Az elmúlt 40 évben sikeresen coacholt személyeket és szervezeteket egyénileg, csapatban, vállalatok összeolvadása és akvizíciók során. Az általa vezetett vállalatok, a Motivation Management Service Institute, Inc (MMS), The MMS Worldwide Institute, BV és Management Coaching Service, LP világszerte emberek millióihoz jutottak el.  Néhány kiemelt Fortune500-as ügyfele: a KPMG, DHL, MGM Resorts, FMC, American Express, IBM, State Farm Insurance, Better Homes and Gardens Magazine és még sok száz más vállalat.

Carter-Scott emellett feleség, anya, képesített búvár és repülőgép pilóta.

 


CHN Nemzetközi Coach Iskola 7. évfolyam
képzéséhez járó CHN workshopok

 

2017. JANUÁRjelentkezes_120

 

Az intelligens változás megalkotása és megvalósítása
Itt az ideje újrafogalmazni a változást és komolyan megvizsgálni, hogy miképpen navigáljunk az impulzusok és tevékenységek folyamatos áramlásában, melyek kihatnak csapatainkra, vállalatainkra és legfőképpen a mindennapi életünkre.

 

Előadó:      Anne Rød
www.anne-rod.com

Anne RødAnne Rød egy nemzetközi vezetői tanácsadó és executive team coach, aki csapatfejlesztési és vezetési programokat fejleszt és vezet globális szervezetek számára. Mielőtt tanácsadó lett, különböző felső vezetői vállalati és egyetemi pozíciókban dolgozott több, mint 20 éven át az Egyesült Királyságban és Norvégiában. Számos könyvet és tanulmányt publikált a szervezeti és stratégiai kommunikáció, a szervezeti változás, a kapcsolati rendszerek intelligenciája, valamint az interkulturális kompetenciák témakörében. A CRR Global – a kapcsolati rendszerek intelligenciájának vállalati és vezetői csapatok képzésével foglalkozó élenjáró globális szervezet – vezető testületi tagjaként Anne nagy tapasztalattal rendelkező facilitátor és népszerű előadó. Anne társszerzője a nemrég kiadott Creating Intelligent Teams (Intelligens Csapatok Kialakítása) című könyvnek, az első olyan könyvnek, amelyet a kapcsolati rendszerek intelligenciája témájában írtak. Anne-nek mesterfokú diplomája van az egyesült királysági Sunderland és Lancaster egyetemekről és 3 coaching képesítése van (NLP, CTI és CRR), mind az USA-beli Coaches Training Institute, mind a CRR Globáltól. Jelenleg a doktorátusán dolgozik az angliai Bedfordshire egyetemen a szervezetek rendszerszemléletű változtatása témában.

Időpont: 2017. január 19.    9:00-16:00

A legtöbb vezető és vállalat leragadt a mérések és számok modernisztikus világában, ahhoz a megközelítéshez ragaszkodva, ami tipikusan jellemző, mióta Renée Descartes előállt a dualizmus és a tudományos megközelítés elméletével a 16. században. A mai üzleti logikánk egy angol-szász egyén-központú, utasítás, ellenőrzés és mérés köré szerveződő vezetési stíluson alapszik. Ez egy olyan gondolkodásmód, aminek alapja pontosan az a mértéktelen fogyasztás, ami lassan, de biztosan kimeríti bolygónk erőforrásait. Ez a fajta fogyasztási hegemónia és az egyéni érdekek harca többé már nem működik, egyszerűen nem folytatható így.

Elveszítjük és rosszul használjuk a meglévő tehetségünket. Nem sikerül a legjobbat kihozni a munkavállalókból és a forrásainkból. Sem vezetni, sem innovatív megoldásokkal nem tudunk elő állni, ha a félelem és valami központi irányítás vezérel minket. Azok a kihívások, amikkel szembesülünk, túl összetettek ahhoz, hogy csupán néhány emberre bízzuk a megoldásukat.

Olyan környezetet és nyelvezetet kell teremtenünk, amelyek mentén intelligens csapatokat tudunk létrehozni és fenntartani, lehetővé téve, hogy felhasználjuk azt a hatalmas mennyiségű erőforrást és intelligenciát, ami itt van az orrunk előtt. Elérkezett az idő, hogy elrugaszkodjunk attól a modernista elképzeléstől, hogy egy erős vezetőre van szükség az élen; ehelyett végre használjuk fel azt a sok tehetséget és szakértelmet, amely rendelkezésre áll a csapatokban és a szervezeteknél. Ezt a potenciát és meglévő erőforrást kell hasznosítanunk úgy, hogy megfelelő felhatalmazást és részvételt biztosítunk számukra.

A workshop végére a résztvevők:

1) Megismerkednek a Kapcsolati Rendszerek Intelligenciájával
2) Intelligens csapatokat hoznak létre, amelyek képesek a változások irányítására
3) Megtanulják, hogyan lehet sikeres változásokat előidézni
4) Képet kapnak arról, hogy mi zajlik le egy változási folyamatban
5) Tapasztalatot szereznek az intelligens változás lebonyolításában


 

2017. FEBRUÁRjelentkezes_120

 

Rendszerszemléletű coaching a digitális vállalati kultúráért

 

Előadó:     Alain Cardon MCC
www.metasysteme-coaching.eu

Alain Cardon MCCAlain Cardon executive, csapat és vállalati rendszer szemléletű team coach. Nemzetközi oktatói, tanácsadói és coaching karrierjéből eredően a legtöbb kontinensen már dolgozott, csakúgy, mint számos ágazatban is, mint az ipar, bányászat, disztribúció, kormányzat, kommunikáció és tanácsadás különböző területein. A nagy rendszerek meghatározó szintű átalakítására és kultúra váltásra specializálódott. 1979 óta több, mint 15 könyvet írt a kommunikációról, a vezetés és coaching kapcsolatáról, melyek közül sokat számtalan nyelvre lefordítottak és jó néhányat Kindle-en is megjelentettek.
Ami a személyes stílusát illeti, Alain egy olyan közvetlen, konfrontatív és erőteljes coaching megközelítést alakított ki, amit tömör, rendszer szemléletű, kreatív és energikus magatartás és technikák elegyeként lehet meghatározni. Habár francia állampolgár és részben ottani lakos, észak-afrikai neveltetése, amerikai iskolái, intenzíven nemzetközi élete és karrierje miatt nehéz meghatározni Alain executive coaching örökségét, mint határozottan egyik vagy másik coaching felfogásból vagy nemzeti irányzatból származót.
Több, mint tíz évig volt az ICF MCC értékelője, jelenleg többnyire Franciaországban és Romániában él és dolgozik.

 

Időpont: 2017. február 27.    9.00 – 16.00

 

Egyértelmű, hogy a jelenleg zajló digitális forradalom nem csak az összes múltbeli szervezeti modell érvényességét kérdőjelezi meg gyökereiben, hanem kihívást jelent magára a társadalomra, a munka és szabadidő fogalmára, a határok helytállóságára, az államok és kormányok létezésére, az oktatás és kommunikáció céljára, azonosságtudatunk alapjaira vonatkozóan is… Mélyreható rendszerszerű átalakulási folyamatként nincs az emberi létnek olyan területe, amelyre ez ne hatna ki. Ó! Igen. Ne feledkezzünk el a technológiáról. De ha ennek a rendkívüli forradalomnak csupán technikai dimenzióira koncentrálunk, akkor figyelmen kívül hagyjuk globális emberi civilizációnk minden dimenziójára gyakorolt, kiterjedt hatását.
Érdekes módon, a coaching, mint új, egyéni megközelítés, ami egy mélyebb, autentikusabb és tiszteletre méltóbb emberi alapokon áll, kreatív átalakítási eszköztárként működik, és ami egy nagy társadalmi mozgalom is egyben és szintén egy nagyon precíz átütő erejű szakma is, szintén a múlt évszázad fordulóján született. Szilárd alapja az egyértelműen megfogalmazott cél, az értékrend, az etika, úgy terjed, mint az futótűz, mely az egyének, csapatok, közösségek és nagyobb szervezeti rendszerek gyors és fenntartható változását kíséri és eredményezi is egyben.
A coaching és a digitális forradalom párhuzamos fejlődése, melynek során mindkettő a civilizációs változások felgyorsítását segíti elő, nem csupán a véletlen műve. Rendszerszemléletű módon mindkettő ugyanazt a célt szolgálja, mindkettő a másik velejárója.
Ezen a workshopon a résztvevőket meghívjuk az egyéni, csapat és szervezeti rendszerszemléletű valóság jelenlegi társadalmi kontextusába ágyazott és mostani érvényes felfedezésére. Lehetőség nyílik az új fraktál paradigmába való betekintésre, amivel a sokkal nagyobb együttműködést feltételező jelenünk és jövőnk érdekében foglalkoznunk kell és arra is, hogy megértsük a coaching hivatás mai, átalakító szerepét.
A rendszerszemléletű életre és az egyéni, csapat és szervezeti coaching vállalati közegben való alkalmazására fókuszálva, a workshop rövid interperszonális gyakorlati tapasztalatokra, prezentációkra, illusztrációkra, kérdés-felelet részekre épül fel.
Álljanak készen hiteles és őszinte gondolatok megosztására, szemléletváltásra, kihívást jelentő élményekre és a személyes komfort zónán kívüli érzések és élmények átélésére, ha eljönnek erre a képzésre.
A résztvevők kapnak egy-két gyakorlati eszközt és forrást, amik segítik az egyéneket, csapatokat és szervezeteket rendszerszemléletű perspektívába helyezni és kísérik ezt a szemléletű gondolkodást.


2017. MÁRCIUSjelentkezes_120

Hogyan kezeljük hangulatainkat és érzelmeinket a munkahelyen + A coachingon túl mutató világ

Előadó:     Aboodi Shabi, ICF okleveles coach
www.aboodishabi.com

 

Aboodi ShabiAboodi Shabi több, mint 25 éve dolgozik a személyes és executive fejlesztés területén és 1996 óta coach. Ezen időszak alatt több ezer coach-csal és felsővezetővel dolgozott együtt világszerte.
Aboodi az Egyesült Királyságbeli ICF alapító társelnöke és a szakma minden szintjén, nemzetközi terepen dolgozik. Aboodi coachok és felsővezetők részére tart workshopokat és szemináriumokat Európában, Ázsiában és Dél-Afrikában. Emellett gyakran meghívják, hogy tartson mesterképzést különböző európai coaching intézményekben és rendszeres előadó az európai coaching konferenciákon. Rendszeresen jelennek meg cikkei a coaching kiadványokban, valamint a Coaching at Work magazin szerkesztőségének is tagja.

Aboodi dolgozott már olyan cégek vezetőivel és csapataival világszerte, mint a BP, SAB Miller, Deloitte, BBC, NedBank, Massmart és Standard Chartered.

 

Időpont: 2017. március 30.    9:00-16:00

 

Első rész: Hogyan kezeljük hangulatainkat és érzelmeinket a munkahelyen

A mai munkakörnyezetben gyakran nagy nyomás alatt, szoros határidőkkel dolgozunk és rendkívül összetett helyzeteket kell megoldanunk. A coachok és a vezetők támogatják az embereket abban, hogy megfelelő tevékenységet fejtsenek ki szervezeti és személyes céljaik eléréséhez. Ugyanakkkor, ha csak a célokra koncentrálunk, ez gyakran nem elegendő a változások megvalósításához vagy ahhoz, hogy hatékonyan teljesítsünk nyomás alatt.

Több mai gondolkodó, különösen Daniel Goleman foglalkozik az érzelmekkel kapcsolatos kérdésekkel és azzal, hogy ezek hogyan hatnak személyes és szakmai életünkre. De az emóciók nem csak arról szólnak, hogy hogyan érezzük magunkat.

A hangulatok és érzelmek cselekvésre sarkallnak bennünket – amikor egy élmény érzelmileg hat ránk, az alapvetően megváltoztatja cselekvési képességünket. Ennek megértése kritikus jelentőségű a vezetés és coaching során, abban az értelemben, hogy hogyan kezeljük egyszerre saját és azon emberek érzelmeit és hangulatait, akiket vezetünk vagy coacholunk.

Ezen a rendkívül interaktív workshopon feltárjuk a hangulatok és érzelmek munkahelyen betöltött szerepét, és azt, hogy hogyan hatnak a teljesítményre és a csapatdinamikára. Megvizsgáljuk azt is, hogy mit jelent érzelmeink kezelése nyomás alatt, valamint hogy hogyan tehetünk többet annál, hogy egyszerűen csak „irányításunk alatt” vagy „irányíthatatlannak” tartsuk érzelmeinket.

A workshop végére a résztvevők:
tapasztalatot szereznek a hangulatok és érzelmek teljesítményre gyakorolt hatásáról;
megismernek olyan új gyakorlatokat, amelyek segítenek “kapcsolatban maradni” érzelmeikkel, de nem azok hatása alatt működni;
jobban megértik azt, hogy hogyan tudják hatékonyabban kezelni azoknak az embereknek az érzelmeit, akiket coacholnak vagy vezetnek.

Második rész: A coachingon túl mutató világ
Mély meggyőződésem, hogy a coachingnak többet kell tennie annál, mint csupán azt támogatni, hogy az egyének saját céljaik és ambícióik megvalósítására törekedjenek. Ebben a részben feltárjuk azt a nagyobb kontextust, amiben a coaching található – azt a világot, amelyben mi és a coacholtjaink élnek.

Ha a coachingnak van jövője és valóban komoly szerepet szánunk neki ebben a világban, akkor a coachoknak tisztában kell lenniük azokkal a globális problémákkal, amikkel szembe kell nézni – a környezetvédelmi és politikai kérdésektől a gazdagság, az egyenlőtlenség és a szegénység problémaköréig. Ezen kérdések egy része lehet, hogy kényelmetlen terület számunkra, de ezek a világ azon kritikus problémái, amelyek között mi és a coacholtjaink élnek, és nekünk körül kell ezeket járni ahhoz, hogy jobban tudjuk szolgálni a coacholtjainkat és a világot. Egyre inkább világossá válik, hogy ugyanabból többet nyújtani nem megoldás – az embereknek foglalkozniuk kell azokkal az alapvető kérdésekkel, amik azokkal a feltételezésekkel kapcsolatosak, hogy hogyan élünk és dolgozunk, és én úgy gondolom, hogy a coacholtaknak nagyon fontos szerepük van ezekben a kérdésekben.

Ez egy gondolatébresztő és stimuláló beszélgetés lesz, amely kérdéseket vet fel és új perspektívákat nyújt a coachingról és arról a világról, amelyben a munkánkat végezzük. A résztvevőket a workshop végére „felingereljük” és felrázzuk annak érdekében, hogy elgondolkozzanak néhány lényeges kérdésen a munkájuk kapcsán és azon, hogy az milyen célokat szolgálhat.


 

2017. MÁJUSjelentkezes_120

 

Legyen jobb az üzleti élet a Kelly, Boyd & Kimber módszerrel

 

Előadó:    Cliff Kimber, MSc. FRSA FinstLM
Coach | Előadó | Tanácsadó | Facilitátor
www.bigbluestuff.com

Cliff KimberCliff Kimber a BigBlueStuff nevű teljesítmény-tanácsadó cég társalapítója. A Portsmouth University Business School-ban szerzett mesterfokú diplomát coaching és fejlesztés szakon, valamint az Institute of Leadership & Management (FInstLM) választott tagja és a művészetek, oktatás és kereskedelem népszerűsítésének tudományos munkatársa.
2015-ben Cliff a ’Stratégiai Vezetői Konzultáció’ facilitátora volt a windsori kastélyban a Windsor Leadership Trust képviseletében és a Bristol Business School at University of Western England társ-tanácsadója volt. Emellett a Myles Downey’s School of Coaching, Európa vezetői coaching iskolájának vezető tanácsadója.
Cliff kereskedelmi vezetői háttérrel rendelkezik a média értékesítés és kiadás területén, ahol különböző pozíciókban dolgozott, többek között kiadóként, főigazgatóként és Egyesült Királyságbeli termékmenedzserként, ami biztosítéka annak, hogy tisztában van a vezetőkre nehezedő sokrétű nyomással és azzal, hogy mekkora éleslátás kell ahhoz, hogy vezetőként sikeresen tudjuk, mind embereinket fejleszteni, mind az üzletet előmozdítani.
Cliff megbízható partner a felsővezetők, tulajdonosok, igazgatók és csapataik számára az ipar és más ágazatokban, olyan területeken, mint például a vezetői tanácsadás, pénzügyi szolgáltatások, brit kormányzati szervek és akár a mérnöki munka.
Myles Downey elismerően írt róla az ‘Effective Coaching’ (Eredményes coaching) legújabb kiadásában, miszerint „személyes és szakmai tanulásomat jobban ösztönzi, mint bárki más, néha addig a pontig is erőlteti, hogy már fáj”.

Időpont: 2017. május 5.     9.00 – 16.00

 

„Az átütő erejű teljesítmény korlátai gyakran abban a környezetben gyökereznek, amiben a legtöbbet kell nyújtanunk.”
(Kimber. C MSc. Research, 2005)’.
Ha a fenti állítás igaz, akkor coachként, facilitátorként és az üzleti világ vezetőiként az is a szerepünk, hogy lehetővé tegyük az ügyfél/szervezet számára azt, hogy azonosítsa a korlátokat és le tudja azokat küzdeni.
Az, ahogyan az ügyfél a személyes és a vállalati környezetet értelmezi, meghatározza azt, hogy sikeres lesz vagy elbukik.
Az, ahogyan belső valóságukat kivetítik a külső világra, meghatározza, hogy képessé teszi vagy legyengíti őket.
Az, hogy milyen várakozással tekintenek az események elé, leállíthatja az ötletek megvalósítását vagy merész innovációkhoz vezethet.
George Kelly és John Boyd ezredes néhány gondolatát 20 év coaching és facilitálási tapasztalattal kombinálva, Cliff Kimber lehetővé teszi az ügyfelek számára a túlélést, azt, hogy saját feltételeik szerint boldoguljanak és azt, hogy megtartsák azt az irányt, ami a nagyobb üzleti sikerhez vezet.
Kelly alapvető posztulátuma „Egy adott személy folyamatai pszichésen becsatornázódnak, aszerint, hogy hogyan tekintenek az események elé”  – az egyik feltáratlan coaching eszköz. Ez jól illeszkedik a John Boyd-féle OODA hurokhoz (Observe, Orient, Decide, and Act – Megfigyelni, Orientálódni, Dönteni és Cselekedni), hogy világosan gondolkodjunk és a megfelelő dolgokra fókuszáljunk.
A fenti témák lényege leginkább az, hogy néhány gondolatot kombináljanak annak érdekében, hogy összesűrítsék az időt.
A fenti sorok azzal foglalkoznak, hogyan lehet a gondolatokat összekombinálni annak érdekében, hogy összesűrítve azokat időt nyerjünk és lehetővé tegyük az ügyfeleknek, illetve az ügyfelek ügyfeleinek, hogy belépjenek abba a biztonságos térbe, amit számukra teremtünk. Továbbá, hogy felgyorsítsák döntéshozatalukat és a tanulási folyamatot, vagyis röviden összefoglalva azt, hogy jobb üzleti eredményeket érhessenek el.
A nap folyamán bemutatunk a résztvevőknek néhány módszert arra, hogy hogyan lehet a közös ötleteket beilleszteni a munkájukba. Ez egy interaktív workshop lesz jó hangulatban, mindezek mellett még szórakoztató is lesz, mivel a teljesítmény, az élvezet és a tanulás egymástól elválaszthatatlanok.

jelentkezes_120

Copyright © 2010-2013 Coaching Határok Nélkül - Minden jog fenntartva!
A honlapon található képi és szöveges tartalmak bármilyen célú felhasználása a jogtulajdonos előzetes írásbeli engedélyéhez kötött.