Julie Starr

Coach szemlélettel a munkahelyen

 

 

Ábri Judit – Peredi Ágnes

Coaching Határok Nélkül

15 mestercoach
15 kedvenc eszköze

 

 

Könyvajánló:


Tantusz könyvek
Jeni Purdie 
Coaching életvezetési tanácsok

 

 

 

 


Julie Starr:

Coach szemlélettel a munkahelyen

Újabb CHN könyv ezúttal egy fordítás a nemzetközi coaching irodalomból:

Első olyan coaching könyv a magyar piacon, ami a munkahelyi coaching gyakorlattal foglalkozik.

A könyv terjedelme: 208 oldal.

Ár: 3 900Ft

 

 

Julie Starr a könyv szerzőjének budapesti workshopja

 

 

Julie Starr könyvét szívesen ajánlom minden vezető beosztásban dolgozónak, és leendő vezetőnek egyaránt. Manapság már elvárás egy vezetővel szemben a coach szemlélet alkalmazása, ezzel a módszerrel hatékonyabban lehet irányítani a munkatársakat, könnyebben növelhető a teljesítményük, és könnyebben motiválhatóak az önálló munkavégzésre, arra, hogy önállóan döntsenek, és vállalják döntéseik esetleges kockázatát, hatásait. Ahhoz, hogy egy szervezet sikeres legyen, nem elég egy erős kezű vezető, aki egy személyben irányítja a vállalatot, hanem szükség van azokra a technikákra, és elméleti tudásra, melyet a könyv elolvasásával megtanulhatunk. Ez a könyv ötleteket, módszereket nyújt, inspirál, és olvasás közben folyamatosan fejleszt. A gyakorlatok, a fejezetek végén található kérdések segítségével segít feltárni a hiányosságokat, elgondolkodtat, és segít továbblendülni, elindulni a változás, fejlődés útján. Élvezet volt olvasni, sokat tanultam belőle, és mint business coach egészen biztos, hogy hasznosítani fogom a munkám során a könyvből tanultakat. Aki hajlandó időt szánni erre a könyvre, egészen biztosan nem fog csalódni, és hasznos információkra lel benne!

Ónodi Ágnes

business coach

15 mestercoach

15 kedvenc eszköze

 

Érdekes emberi beszélgetések 15 mestercoach-csal és praktikus coaching eszközök egy könyvben.
136 oldal tartalom
Ár: 2 800Ft
Megrendeléshttp://coachinghataroknelkul.hu/konyvek/chn-konyvrendeles/

 

 

 

Ajánlás:

„A coacholásról szóló könyvekkel Dunát lehet rekeszteni, ám olyan, melyben a világ vezető coachai avatnak be szakmai titkaikba, csak egy van. Ábri Judit és Peredi Ágnes nemrég megjelent könyvében tizenöt világszerte ismert mestercoach mutatkozik be. Olyan szakemberek, akik Ábri Judit nagyszerű vállalkozása, a Coaching Határok Nélkül, keretében tartottak előadásokat Magyarországon. Ebben a könyvben azonban nem csak módszereket, hanem olyan embereket ismerhetünk meg, akik ízig-vérig coachok, és akik egyedi látásmódjából, élettörténetéből magunk is rengeteget tanulhatunk. Mindez szórakoztató, nem tudományoskodó tálalásban. Jó volt olvasni, jó volt tanulni belőle!”

Pásztor László ACCq57n0nt51p
executive coach

 

 

,,A Coaching Határok Nélkül könyv a coaching varázslatos sokszínűségét igazolja, a nemzetközi előadók egy-egy fejlesztési területbe nyújtanak betekintést, amelynek során megcsillan személyiségük egyedisége, belső világuk, a coachinghoz való kapcsolatuk különlegessége. Ami számomra valamennyiük szakmai munkájában felfedezhető volt az a coaching iránti lenyűgöző szenvedély és alázat, a friss tudás, a magas szintű szakmaiságból adódó letisztultság.
Coaching munkáim kapcsán állandó mozgatórugóm a fejlődés, a coaching készségeim fejlesztése, amihez nagyszerűen járul hozzá a CHN programsorozat és a könyv. A nemzetközi előadók által megosztott egy-egy konkrét eszközt a gyakorlatban is kipróbáltam ügyfeleimmel és hatékonyan vitték előre a folyamatot.
Hiszem, hogy a nemzetközi kitekintéssel Ábri Judit és a CHN csapata új távlatokat nyitott a hazai coaching szakmában.”

Gaál ZitaGaál Zita
Business coach, Tréner
M&G Vision Coaching

 

 

A Coaching Határok Nélkül című könyv borítóján alcímként olvasható: „15 mestercoach 15 kedvenc eszköze”. Ha nem szólna ennél többről, akkor is érdemes lenne elolvasni, hiszen így is komoly tanulás lehetőségét rejtené a coaching iránt érdeklődő olvasó számára. De én ennél sokkal többet kaptam a könyvből. Túl azon, hogy a coach szakma nemzetközileg is elismert szakembereit, szakmaiságukkal, hitvallásukkal együtt bemutatja, ablakot nyit életük történetére. Gyökereik, életútjuk, megélt sikerek és túlélt kudarcok példáin keresztül kerültek közelebb hozzám és váltak egyúttal hitelesebbekké is.  Annyira hitelesekké, hogy a 15 eszközből többet kipróbáltam. Egy nekem is kedvencemmé vált, sőt ügyfeleim egyike is előszeretettel alkalmazza már Gerard O’Donovan coaching körét, ezzel nyújtva segítséget munkatársainak az önértékelésükhöz, egy másik pedig többször rendezett „jelmezbált” Jonathan Passmore ötlete alapján. A könyv tanít és inspirál. Akár arra is, hogy kipróbáljuk, amit tanultunk.

Turóczi BálintT.B Hatunk 
business coach
balint.turoczi@proeffectus.hu
www.hatunk.hu

 

A kötet szereplői és gondolataik

A Coaching Határok Nélkül (CHN) című nemzetközi programsorozat már két évadon jutott túl, és 2013. szeptemberében indult a harmadik évfolyama.
Eddig csaknem két tucat világhírű mestercoach tartott előadást és workshopot Budapesten. Közülük 15-tel készült személyes beszélgetés is, amelyen keresztül az egyéniségüket, életüket, szemléletüket is megismerheti az olvasó.
A CHN programsorozat és egyben a könyv célja is, hogy a hazai coaching szakma és a coaching szemléletű vezetők is megismerhessék a legfrissebb nemzetközi coaching és vezetőfejlesztési trendeket, eszközöket és ismert, nemzetközi coachokat.
Exkluzív része a könyvnek az a két fejezet, amelyekben Julie Starr, valamint Donathus Thöne és munkatársa, Judith de Koeijer-Remijn tanulmányát bocsátotta rendelkezésre.
Elmondják benyomásaikat a szerzők is, Ábri Judit, aki a programot kitalálta és megvalósította és megírta az előadókkal folytatott izgalmas magánbeszélgetés részleteket és Peredi Ágnes, aki coachként, újságíróként és fotósként is végig követte az előadásokat, és a legtöbb interjút készítette. Megismerhetik azt is, hogyan hatottak az előadások a coachra, Eperjesi Aminára, aki az eddigi 2 évadon át szinkrontolmácsolta a workshopokat.

A kötetben szereplő mestercoachok:

 1.  Sir John Whitmore,
 2.  Jayne Warrilow,
 3.  Hetty Einzig,
 4.  Philippe Rosinski,
 5.  Maureen Lawrie,
 6.  Cherry Claus-Mullins,
 7.  Daniel Meier,
 8.  Gerald O’Donovan,
 9.  Robert Dilts,
 10.  Marco Buschman,
 11.  Julie Starr,
 12.  Jonathan Passmore,
 13.  Donatus Thöne,
 14.  Leni Wildflower,
 15.  Dawn Campbell.

Olvasd el a teljes könyvismertetőt!

Bővebb leírás itt: http://tudaskurator.hu/index.php?route 

 

Tantusz könyvek

Jeni Purdie – Coaching életvezetési tanácsok

Ábri Judit ajánlásával

 

Főbb témakörök:
•    A life coaching alapjai
•    Utazásod a life coachingban
•    Hogyan koncentrálj az életed egyes elemeire?
•    A coaching témái
•    A harmonikus teljes élet
•    TOP 10
•    A jövőd hívatásos coachként

Ár: 4 500 Ft

Tartalom
A coaching úgy működik, mint egy rendkívül hatékony keresőmotor, amellyel felfedezheted, valójában mit is akarsz. Megtanít arra, hogy a helyes kulcsszavak megfogalmazásával hogyan találhatod meg életed értelmét. Én magam sosem láttam más ehhez foghatóan hatékony dolgot, és azért írtam ezt a könyvet, hogy te is megtaláld saját kérdéseidre a válaszokat.
E könyv arról szól, hogyan tudsz több örömöt, értelmet és nagyobb egyensúlyt hozni az életedbe önmagad irányításával, azaz az ön-coaching segítségével. Ha úgy állna a helyzet, hogy már jársz egy hivatásos életvezetési tanácsadóhoz, akkor további inspiráció forrásaként bizonyulhat hasznosnak ez az írás. Ha pedig life coachként dolgozol, akkor bátran ajánlhatod ügyfeleidnek, akik virtuális coachként használhatják az ülések között.

Ábri Judit a könyvhöz írt ajánlása:

“Executive coach a hivatásom, üzleti ügyfelekkel dolgozom, vállalatok élén álló vezetőket támogatok fejlődésük útján, de a nap végén mindig az embert coacholom.
A mai korban, amikor a változás állandó, a fejlődés kötelező. Ki hogyan oldja meg, az egyéni választás és egyedi megoldás kérdése, emberenként változik. Sokan coachhoz fordulnak, de van, aki maga fut neki. Jeni PurdieCoaching – életvezetési tanácsokcímű könyve ehhez ad segítséget. Ez a könyv az emberhez szól, aki fejlődni akar, megérteni és elfogadni önmagát, kezébe venni sorsát, megteremteni boldogságát.
Coachként akármilyen területet vagy szakmát “kezelünk”, a probléma mögött mindig egy ember áll, aki érez, aki gondolkodik, akinek kétségei vannak. Ez a könyv abban segít, hogy kiismerd és megtaláld önmagad, majd inspirációt merítve kövesd az ambíciód és szenvedéllyel tedd azt, ami éltet. Coachold önmagad a sikerért! Sok eszközzel, feladattal, tippekkel és történetekkel vegyítve minden támogatást itt megkapsz.
Olyan témákat vet fel, ami mindannyiunkat érint és foglalkoztat, bár lehet, hogy eddig nem kellő tudatossággal viszonyultunk hozzájuk. Ha tudatosok vagyunk, akkor van választásunk, és jó döntéseket csak így tudunk hozni.
Felnőtt gyermekeimet biztos megajándékozom ezzel a könyvvel. Mert hiszem, ha minél fiatalabb korban megérted működésed és tudatosan alakítod azt, annál előbb tudsz teljes életet élni. Persze sosem késő. Ezt a könyvet minden életkorban elő lehet venni, mindig más jelentést fogunk kiolvasni belőle. Akár részletekben is lehet olvasni aszerint, hogy életünk mely szakaszában mely aspektus a fontos éppen, hol kell vagy akarunk fejlődni. Ne akarjunk mindent egyszerre megoldani. Engedjük meg magunknak, hogy egyszerre csak egy dologgal bírkózzunk.
Sok mindent ad ez a könyv, de egy dolgot nem tud helyettesíteni: nem tudja megspórolni a gondolkodást, a reflektálást az életünkről. Saját megoldások kellenek mindarra, ami fontos számunkra az életben, és nem könnyű ezeket a válaszokat megtalálni, kinek coachcsal, kinek coach nélkül könnyebb, de enélkül a Tantusz Könyv nélkül biztosan nehezebb lenne.
Jó gondolkodást kívánok az olvasás mellé!”

Von Bartheldné Ábri Judit PCC

Von Bartheldné Ábri Judit MA, MCC
Henley Business School (UK) Coaching Tutor
executive coach, coach tréner, vezetőfejlesztő

Elérhetőségeim:
You can find me:

Mobil: +36 30 942 2419
E-mail
Facebook
Linkedin
Skype: judit.abri

 

 

Hiszek a folyamatos tanulásban, hisz ez a fejlődés záloga. A CHN friss nemzetközi tudással ezt támogatja. Coachként, vezetőfejlesztőként is ügyfeleimnek ezt adom tovább.
Tanuljunk együtt a CHN programjain!

Jelentkezz programjainkra, képzéseinkre!

14 + 1 =