Vezetőfejlesztés CHN-nel

5 éve futnak a CHN (leánykori nevén: Coaching Határok Nélkül) coaching szellemű fejlesztési workshopok és sokat változott azóta a szervezetekben a képzési igény és tudás felhasználás.

Itt szeretném összefoglalni az elmúlt évek tapasztalata alapján a CHN workshopokon való részvétel mögött meghúzódó különböző vállalati és/vagy egyéni tanulási, fejlesztési szándékokat, programokat.

A CHN célja, hogy Magyarországra hozza – megengedhető áron – azt a nemzetközi tudást, azokat a képzéseket, amiket a nyugati vállalati vezetők fejlesztésük és vezetői működésük során kapnak annak érdekében, hogy eredményesebb, emberileg jobb és így összességében sikeresebb vezetők legyenek.

A CHN egynapos workshopjai minden egyes alkalommal más-más témát mutatnak be és leginkább a tapasztalati tanulás módszerével dolgoznak fel. Változó arányban van előadás és csoportos gyakorlatok egy-egy nap folyamán. A dinamika és a legfrissebb tanulási elméletek szerint az nem fordulhat elő, hogy ne kelljen aktívan részt venni, gondolkodni a résztvevőknek, csoportban vagy párban dolgozni, hisz csak így tudnak elvinni magukkal valami saját tudást a napvégén.

Hogyan lehet használni a CHN workshopokat és az onnét származó friss tudást?

  1. Személyes motiváció mentén, egyéni érdeklődés alapján részt venni azon a workshopon, amelynek témája különösen vonzó.
  2. Vállalati HR osztály bérletet vesz saját felhasználásra, hogy a vezetőfejlesztési nemzetközi trendekről képet kapjon és képben maradjon annak érdekében, hogy a legfrissebb vezetőfejlesztési programokat tudja a szervezete és vezetői számára összeállítani.
  3. Vállalati HR osztály bérletet vesz szabad felhasználásra, hogy a vállalati vezetők érdeklődésük és egyéni motivációjuk alapján szabadon jelentkezhessenek a CHN workshopokra.
  4. Vállalati tehetségfejlesztési programban résztvevő vezetők kapnak egyénileg 3 alkalmas bérletet, hogy maguk válogassanak a képzések közül.
  5. Vezetőfejlesztési, vagy/és tehetségfejlesztési programban egyéni fejlesztési célok mentén kerülnek workshopok és résztvevők összepárosításra, előre kiválasztva, hogy az adott vezetőnek mi lenne a leghasznosabb témájú workshop.
  6. A vállalati vezető fejlesztési program maga a CHN és annak friss tudás bázisa. A programban résztvevő vezetők mind a 8 workshopon résztvesznek (2016 szeptember és 2017 június között) és utána félnapos csoportos coaching keretében feldolgozzák a tanultakat. A hangsúly az egyéni tanuláson van, kiscsoportos coaching során számba venni, hogy mit hoznak a CHN-ről magukkal, lefordítani az adott egyén képzettségi és tudás szintjére, majd hasznosítani a tanultakat a mindennapi munka során. Így épül be a CHN tudás.

Tapasztalatom azt mondja, hogy egyre több vállalat keresi módját annak, hogyan lehetne megújítani, friss vért pumpálni a vezetőfejlesztési programjukba, hogy újszerű és dinamikus legyen, inspiráló és kimozdító a napi rutinból, és egyben a modern kor kihívásainak is megfeleljen. A CHN folyamatosan változó aktuális témái és neves előadói pont ezt nyújtják. Inspiráló, új gondolatokat és szemléletet nyújtó egész napos workshopok szeptembertől júniusig – ez a CHN. Utána már a tanultak alkalmazásán van a sor, azt pedig csoportos coachinggal hatékonyan át lehet beszélni, így beépítve a számonkérést is a rendszerbe. A tanulást segíti a workshopok résztvevőinek színes háttere, sokoldalú tudása és tapasztalata. Aki CHN-re jön nagyon színvonalas közegbe csöppen, ahol jó együtt tanulni. Ez is nagymértékben motivál és hozzájárul, hogy fejben, szívben és lélekben gazdagabban távozzunk. A CHN előnye, hogy minden angolul zajlik – és így lehet a nyelvet is gyakorolni – szinkrontolmácsolás mellett.

Tovább a CHN 6. évad workshopjaihoz

Copyright © 2010-2013 Coaching Határok Nélkül - Minden jog fenntartva!
A honlapon található képi és szöveges tartalmak bármilyen célú felhasználása a jogtulajdonos előzetes írásbeli engedélyéhez kötött.